Krimi22. april 2024 (opd. 22. april 2024)

Hjemmerøvere fra Helsinge straffes med fængsel og udvisning

To yngre mænd, der tidligere mandag blev kendt skyldige i hjemmerøveri begået i Helsinge, idømmes hver især fem års fængsel

Der var højlydte grin i retslokalet, da snakken mellem to mænd og deres bekendte gik på smøger, forskellige energidrikke og videospillet Fortnite.

Men senere, da et nævningeting ved Retten i Helsingør fandt vej tilbage til lokalet efter sin votering, ændrede stemningen sig.

Her blev de to mænd, der tidligere mandag blev kendt skyldige i egentligt hjemmerøveri begået i Helsinge, hver især idømt fem års fængsel og udvisning af Danmark.

Under hjemmerøveriet i august sidste år blev en mand og kvinde røvet og tildelt flere lussinger.

Beboerne blev desuden truet med en form for softgun, som en af mændene havde medbragt.

På daværende tidspunkt fik manden og kvinden besøg af hjemmeplejen tre gange dagligt. Manden benytter sig desuden af en rollator.

Anklageren understregede forud for domsafsigelsen, at røveriet blev begået i forening og under anvendelse af et våben.

De dømte udnyttede de værgeløse beboeres stilling, lød det videre.

Hele huset blev midt om natten gennemsøgt af mændene, der ledte efter stoffer og penge.

Kvinden blev hevet ned på gulvet og slæbt hen til en sofa, inden mændene forlod hjemmet med flere cigaretter.

En af de dømte - den 22-årige Mohammed Mohammed Bako - blev frifundet for at have forsøgt at tvinge kvinden til oralsex.

Retten fandt det heller ikke bevist, at den anden dømte - 19-årige Arian Hisso - havde sparket og forsøgt at voldtage den mandlige beboer i hjemmets soveværelse.

Det skyldes, at ofrene under sagen ikke har kunnet huske, hvorvidt de seksuelle overgreb fandt sted under røveriet eller i forbindelse med en anden episode, hvor de blev opsøgt af andre mænd.

Forklaringerne var den eneste form for bevisførelse.

Det var fingeraftryk på en cigaretpakke og våbnet, som ledte politiet på sporet af de dømte, der blev anholdt af politiet dagen efter deres natlige togt.

De har under sagen nægtet sig skyldige i at have begået lovovertrædelser i hjemmet og forklaret, at de slet ikke var til stede i hjemmet i Helsinge den nat.

De havde dog været i hjemmet før for at købe hash, lød forklaringerne, som retten valgte at tilsidesætte.

Under sagen er det kommet frem, at de dømte er kommet til Danmark fra Syrien som mindreårige.

Mohammed Mohammed Bako er blevet udvist med indrejseforbud for evigt.

Arian Hisso har en større andel af sin familie i Danmark. Derfor har han fået forbud mod at rejse ind i landet i seks år.

Egentligt hjemmerøveri omfatter groft sagt tilfælde, hvor gerningsmænd og ofre ikke har haft forudgående personlige relationer.

Sponsoreret indhold