Krimi12. januar 2022

Hjemmehjælper anholdt: Mistænkes for adskillige tyverier mod ældre borgere

Nordjyllands Politi har anholdt en 62-årig hjemmehjælper, efter at en ældre borger havde anmeldt ham for tyveri. På manden bopæl har politiet fundet forskellige smykker
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20180726-161305-5-1920x1277we.jpg
 Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En 62-årig mandlig hjemmehjælper i Rebild Kommune er anholdt - mistænkt for at stjæle smykker fra ældre borgere.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

En borger i kommunen fik mistanken til, hjælperen stjal fra ham, da den 62-årige mand var den eneste, der havde været på gerningsstedet, efter at borgere havde fået stjålet jubilæumsmønter.

- Derfor var der mistankegrundlag til, at vi kunne indlede en efterforskning mod den pågældende hjemmehjælper, siger politikommissær Mikkel Brügmann.

Havde flere smykker

På mandens bopæl, hvor han blev anholdt 5. januar, fandt politiet flere smykker, efter at boligen blev ransaget. Han blev her sigtet for tyveri.

De forskellige smykker var blandt andet fingerringe, halskæder, smykkeskrin, sølvtøj og julepynt.

- Den mistænkte i sagen nægtede at have begået tyveriet hos den ældre borger, men han erkendte dog, at nogle af de andre effekter, som politiets efterforskere fandt ved ransagningen, var stjålet hos andre borgere i kommunen, skriver Nordjyllands Politi

Svært at opklare

Politiet er tilfredse med at anholde en mand i sagen.

- Der er tale om kriminelle forhold, hvor man stjæler fra ældre og sårbare personer, som man tilmed har adgang til via sit erhverv. Det er helt uacceptabelt. Derfor er jeg tilfreds med, at vi har anholdt en person i sagen, siger Mikkel Brügmann.

Arbejdet med at give effekterne tilbage til de ældre borgere skal nu i gang.

Det kan dog blive sværere, end man umiddelbart skulle tro. Det er nemlig ikke sikkert, at alle genstandene er meldt stjålet, da man ikke tjekker sine gamle smykker hver dag.

Sponsoreret indhold