Krimi17. februar 2023

Historisk hård dom til narkosmugler

En 33-årig mand har fredag indrømmet at stå bag massiv indsmugling af hash, kokain og ketamin - og et mindre våbenlager
En 33-årig mand er fredag blevet idømt 17 års fængsel blandt andet for omfattende indsmugling af kokain, hash og ketamin.
En 33-årig mand er fredag blevet idømt 17 års fængsel blandt andet for omfattende indsmugling af kokain, hash og ketamin.
 Foto: Ritzau ScanpixArnulfo Franco/AP/Ritzau Scanpix

En mand har fredag i et retsmøde i Randers tilstået indsmugling af 167 kilo kokain, 3,2 ton hash og 2 kilo ketamin.

Indsmuglingen skete i perioden januar 2020 til februar 2022, hvor han sammen med andre stod bag den omfattende indsmugling og salg af stofferne.

Retten har besluttet at sprænge den normale straframme, og resultatet er blevet en dom på fængsel i 17 år.

Det oplyser National Enhed for Særlig Kriminalitet i en pressemeddelelse.

Igennem mere end to år stod han sammen med andre bag indsmugling og salg af de ulovlige stoffer. Leverancerne skete blandt andet på Djursland, i Aarhus, i Fredericia og i København.

Sagen begyndte efter et større samarbejde mellem flere danske politikredse, spansk politi og Skattestyrelsen, hvor de slog til i en omfattende aktion mod indsmugling af hård narkotika og hash.

Under aktionen blev mere end 20 adresser ransager.

I den forbindelse beslaglagde politiet omkring ét ton hash og en mindre mængde hård narkotika, ligesom der blev beslaglagt værdier for omkring 6 millioner kroner.

Den 33-årige mand, som nu kan se frem til at bruge de næste mange år bag tremmerne, blev i retten også dømt for et våbenlager.

Han havde besiddet to pistoler, et maskingevær og en maskinpistol samt tilhørende magasiner, ammunition og lyddæmper.

- Dommen er et resultat af en grundig og målrettet efterforskning mod den nu dømte, som har haft en central rolle i indsmuglingen af meget store mængder hård narkotika til Danmark, primært Østjylland.

- Den udmålte straf på 17 års fængsel er et udtryk for sagens alvor, og jeg er selvsagt tilfreds med afgørelsen, udtaler specialanklager Lise Hebsgaard.

Retten konfiskerede ved dommen udbytte for hele 14 millioner kroner fra to konti samt tre Bitcoin.

Sponsoreret indhold