Krimi20. november 2023

Hest død efter sexmishandling i Holbæk: Nu er mistænkt hestemishandler fundet

Sagen mod en 44-årig mand, der er tiltalt for to tilfælde af seksuelle overgreb mod hopper, begynder efter planen til december
Carli måtte aflives på stedet
Carli måtte aflives på stedet
 Foto: Privat

LÆS OGSÅ: Stinas hest blev aflivet efter seksuel mishandling: - Jeg havde set frem til at sætte et punktum

Det er nu snart tre år siden, at hesten Carli måtte aflives, efter hun var blevet udsat for et grusomt seksuelt overgreb. Og et år efter blev også en anden hest på Holbæk Rideklub seksuelt misbrugt.

I foråret skulle sagen mod en nu 44-årig mand været startet, men i 11. time blev sagen dengang aflyst, fordi det simpelthen ikke var lykkedes politiet at forkynde anklageskriftet for den mistænkte hestemishandler.

Her fortalte specialanklage Camilla Meding, at den tiltalte mand hverken var på de adresser, som han var tilknyttet, ligesom det heller ikke havde været muligt at fange ham på nogle af de angivne telefonnumre.

Men nu tyder det på, at anklagemyndigheden har mere held med sig denne gang. Til SE og HØR oplyser senioranklager Lisbeth Struck Jürgensen, at anklageskriftet ifølge Retten i Holbæk er forkyndt for manden.

Carli blev udsat for et voldsomt overgreb i nogle af hendes sidste timer
Carli blev udsat for et voldsomt overgreb i nogle af hendes sidste timer
 Foto: Privat

Det betyder dermed, at manden i starten af december så skal stå skoleret i Retten i Holbæk.

– I sager hvor der er påstand om fængselsstraf og ikke bare en bøde, skal anklageskriftet personligt forkyndes for ham der er tiltalt- Det har vi trods både rettens og politiets indsats ikke haft held med. Anklageskriftet er derfor ikke blevet forkyndt, sagde specialanklager Camilla Meding i maj til SE og HØR.

Den nu 44-årige mand behøver slet ikke være til stede i retten for at sagen kan blive gennemført. Men det var altså en forudsætning, at anklageskriftet blev forkyndt for. ham, ligesom han skal vide, at sagen kører.

Overgrebet på den lysebrune fjordhest skete natten mellem 10. og 11. september 2020. Carlis ejer Stina Myrholm fandt staldboksen smurt ind i blod, og hendes hoppe trak vejret på en underlig måde. En dyrlæge konstaterede, at der var skader både i hestens endetarm og underliv.

Skaderne var så voldsomme, at hun måtte aflives på stedet.

Manden er ifølge anklageskriftet tiltalt for "som led i seksuel omgang med Carli at have fastholdt denne i hesteboksen og på ukendt vis at have indført en arm eller ukendt genstand i hoppens endetarm".

Der skulle gå et helt år, før politiet kom tættere på en afgørelse. Den 24. august 2021 blev der nemlig begået endnu et seksuelt overgreb på en hoppe, der stod opstaldet i samme rideklub.

Denne gang gik det ud over Florica, og denne gang blev gerningsmanden fanget på et overvågningskamera inde i stalden

Her kunne man se gerningsmanden gå nøgen ind i staldboksen, hvor han var halvanden time.

En dyrlæge vurderede, at Florica var blevet udsat for et seksuelt overgreb, men hun slap med mindre skader i underlivet.

Midt- og Vestsjællands Politi blev efter en gennemgang af overvågningsbillederne ledt på sporet af den nu 44-årige tiltalte mand.

"Flere borgere havde med baggrund i det senest offentliggjorte signalement set en mand, der kunne minde om den mistænkte i sagen, i den centrale del af Holbæk. Flere patruljer kørte til området og fik kontakt til den let spirituspåvirkede, 41-årige mand, som bl.a. ud fra signalementet fra rideskolens videoovervågning kunne mistænkes for at stå bag overgrebet på en hest på rideskolen", skrev politiet dengang i en mail til SE og HØR.

Et par uger efter blev manden også sigtet for overgrebet på den otte årige hoppe Carli.

Den 44-årige mand nægter sig skyldig.

Sponsoreret indhold