Krimi20. august 2020

Herrelandsholdet mister sponsor

Arbejdernes Landsbank er ikke længere sponsor af landsholdet på grund af ny lovgivning
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/landsholdet.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Om ganske kort tid er Arbejdernes Landsbank ikke længere at finde på den danske landsholdstrøje.

Det sker efter ny lovgivning om reklame, som dikterer, at udlånsvirksomheder og gamblingselskaber ikke må reklamere side om side. Det er den statsejede gamblingvirksomhed Danske Spil, der presser banken ud som sponsor.

Det skriver Børsen, som har interviewet Peter Froulund, der er marketing- og kommunikationsdirektør i banken.

- Hvor gerne vi end gerne ville udfordre loven, så gør vi det ikke. DBU ønskede ikke at deres trøje skulle være en kampplads. Tvunget af den omstændighed er vi blevet enige med DBU om at lave en anden løsning. En løsning, hvor vi bliver pillet af landsholdenes træningstrøjer. Det er vi meget kede af. Vi havde ønsket et opgør med lovgiverne, men accepterer at lade være,” siger han.

Loven er blevet lavet med henblik på at ramme kviklånsfirmaer, men i denne omgang er det en normal bank, der bliver ramt.

Arbejdernes Landsbank sælger ikke kviklån.

Ville tage kampen

Ifølge Peter Froulund, ville banken gerne have taget kampen op med lovgiverne om retten til at reklamere side om side med Danske Spil.

Men det ville Dansk Bold Union (DBU) ikke være med til, hvorfor banken i stedet må se sig slået.

Det bliver dog ikke smertefrit for DBU at smide Arbejdernes Landsbank af trøjen. Peter Froulund vil ikke oplyse sponsoratets værdi, men fortæller, at det ikke bliver gratis for DBU.

Arbejdernes Landsbank har desuden fem sponsorater i Superligaen, hvoraf fire er i klubber, der også har et gamblingselskab som sponsor.

Sponsoreret indhold