Krimi3. november 2022

Herlufsholm-kritik blusser op igen: Melder mulig 30 år gammel forbrydelse til politiet

Kostskolen Herlufsholm har anmeldt en 30 år gammel sag til politiet
Forholdene på Herlufsholm ved Næstved er for nylig blevet kigget efter i sømmene i en uvildig advokatundersøgelse
 Foto: Ritzau Scanpix

Herlufsholm Skole har anmeldt en mulig 30 år gammel forbrydelse til politiet.

Det oplyser skolen i en pressemeddelelse torsdag.

Det er i forbindelse med en advokatundersøgelse, som skolen iværksatte i foråret efter en kritisk udsendelse på TV 2 med titlen "Herlufsholms hemmeligheder", at oplysninger om den næsten 30 år gamle hændelse er dukket op.

Bør undersøges

Skolen har bedt advokaten om at gå videre med oplysningerne til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Det oplyser rektor Gitte Nørgaard.

- Selv om indberetningen handler om oplevelser for længe siden, så er de af en karakter, der gør, at vi ikke er i tvivl om, at politiet bør undersøge dem nærmere og vurdere, om der stadig kan rejses en sag, udtaler hun i pressemeddelelsen.

Her står intet nærmere om indholdet af indberetningen eller om karakteren af oplevelserne. Men den beskrives som så alvorlig, at den bør vurderes af politiet.

Samtidig konkluderer den omfattende advokatundersøgelse af forholdene på skolen, at der har været flere tilfælde af hyppig mobning på Herlufsholm, end der har været på andre gymnasier.

Denne del har udløst kritik af en tidligere rektor - Flemming Zachariasen.

"Af særdeles grov karakter"

Hos Berlingske har man set et brev, der er sendt fra rektorkontoret på Herlufsholm den 3. november, som indledningsvist beskriver forhold i perioden august 2018 til maj 2022, men som også nævner, at der er sket indberetninger flere årtier tilbage.

Avisen skriver, at der i brevet fra Herlufsholm står, at der er "kommet indberetninger, som ligger mange år tilbage og dermed er uden for kommissoriet for den aktuelle undersøgelse. Flere af indberetningerne omhandler elevers oplevelser på skolen i slutningen af 1980erne og begyndelsen af 1990erne, og er af særdeles grov karakter".

Sponsoreret indhold