Krimi8. december 2021

Her er TikTok-mandens mentalundersøgelse

TikTok-manden blev for kort tid siden idømt tre års fængsel
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/tiktok_sloeret1_2.jpg
 Foto: Privatfoto

Seks måneder tog det, før der lå en mentalundersøgelse af TikTok-manden klar.

I retten ved Helsingør blev han tilbage i maj måned kendt skyldig i grove forhold om voldtægt af en mindreårig, andet kønsligt forhold end samleje med en mindreårig, vold, trusler, blufærdighedskrænkelse og forsøg på tvang.

I forrige uge faldt hammeren, da det lå klart, at den 29-årige skyldige mand er egnet til almindelig straf.

Det fremgår af domsbogen fra retssagen, som SE og HØR har fået aktindsigt i.

I Helsingør blev TikTok-manden af et enigt nævneting idømt tre års ubetinget fængsel.

Ifølge den retspsykiatriske erklæring blev det vurderet, at han har personlighedsforstyrrelser og dyssociale træk bedre kendt som psykopatiske træk.

’Klinisk findes han umoden, overfladisk og selvcentreret, og der er tillige indtryk af tendens til ansvarsfralæggelse og udadprojektion’.

’Den psykologiske delundersøgelse peger på, at han har en forstyrret personlighedsstruktur med dyssociale træk og problemer i form af selvoptagethed, mistillid og en følelse af at blive uretmæssigt forfulgt,’ skriver overlægen blandt andet i den retspsykiatriske erklæring af 4. oktober.

Ifølge domsbogen blev det ikke vurderet, at den dømte er sindssyg, heller ikke i gerningsøjeblikkene.

Angiveligt voksede TikTok-manden op under utrygge kår hos en enlig mor med alkoholmisbrug. Han har aldrig kendt sin far.

'Observanden findes herefter omfattet af straffelovens § 69, men man kan ikke, såfremt han findes skyldig, pege på nogen foranstaltning, jf. straffelovens § 68, 2. pkt., til imødegåelse af en vis risiko for fremtidig ligeartet kriminalitet, som mere formålstjenlig end straf,' står der videre i mentalundersøgelsen, hvilket vil sige, at de ikke mener, at en forvarringsdom kan anbefales.

Selvom TikTok-manden nu er idømt tre års fængsel, sidder han stadigvæk varetægtsfængslet, for han er sigtet i en endnu større sag.

Ifølge bistandsadvokat Tobias Grotkjær Elmstrøm er der indgivet 60 anmeldelser til Københavns Politi, som de efterforsker lige nu.

- Der omkring 60 anmeldelser, men der kommer løbende flere til og nogle falder fra, siger bistandsadvokaten, der er bistandsadvokat for alle anmelderne.

De unge piger og kvinder anklager alle TikTok-manden for blandt andet seksuelle overgreb og trusler.

I den sag er der nedlagt et navneforbud, derfor er SE og HØR afskåret for nærmere at beskrive mandens identitet.

Ifølge SE og HØRs oplysninger forventes det, at Københavns Politis anklagemyndighed har nyt i sagen senere i december.

Flere af de unge piger og kvinder, der har indgivet anmeldelser har fået besked om, at sagen er berammet i starten af det nye år.

Sponsoreret indhold