Krimi12. juni 2023 (opd. 12. juni 2023)

Her er retsmedicinerens bedste bud på en dødsårsag i Mia-drabet

Retsmedicineren, der er indkaldt som vidne i sagen om drabet på 22-årige Mia Skadhauge Stevn, kan ikke klart bestemme en dødsårsag
Mia Skadhauge Stevn blev myrdet i februar sidste år. 
Mia Skadhauge Stevn blev myrdet i februar sidste år.
 Foto: Ritzau Scanpix

I halvanden time har en retsmediciner siddet ved vidneskranken i Retten i Aalborg, hvor han har forklaret, hvad han og hans team er kommet frem til i undersøgelser af de mere end 230 ligdele, der blev fundet af Mia Skadhauge Stevn i Dronninglund Storskov.

I retten kom det frem, at der blev fundet en udtalt blodopstemning i hjernen samt en ledsagende tynd film af blod under den hårde hjernehinde.

Det blev ikke vurderet, at der var sket et traume mod hovedet, men hvad den eksakte dødsårsag er, vil vidnet ikke konkludere.

Mulige blødninger

I rapporten står der skrevet, at det er vurderet, at der er tale om en længerevarende hindring af blod, der ikke kunne løbe tilbage til hjernen, men det har været svært at vurdere, da liget er meget medtaget efter at have været behandlet med opløsningsmidler.

Anklageren læste op fra rapporten, at der ses ”mulige områder med blødning omkring struben", men konkluderer endnu en gang, at han savner erfaring med, hvordan ligdele reagerer i den form for kemi, før han kan fastlægge noget.

– Hvis det vitterligt er en blødning, så er der sket et traume mod halsen, siger vidnet og slår fast, at han ikke med sikkerhed kan sige, at der er tale om en blødning, fortalte han i retten.

Bedste bud

Men selv om retsmedicineren slog fast, at de ikke har kunne konkludere 100 procent, hvad Mia er død af, så spurgte anklageren dog mere til en formodet dødsårsag.

– Hvad er dit bedste bud på en dødsårsag?, spurgte anklageren.

– Mit bedste bud – ud fra de fund, vi har – er at dødsårsagen er kvælning. Men det er et bud, nærmere kan jeg ikke komme det, sagde retsmedicineren.

Skrev det i dødsattesten

Kan du komme med et andet sandsynligt bud i den her sag?

– Ud fra en samlet betragtning?

Ja

– Nej, det er langt overvejende, at i en obduktionsrapport forholder vi os til det, der er oplyst og de fysiske fund, der er. Her har vi en sag med manglende fysiske fund grundet ligets tilstand, fortalte retsmedicineren og fortsatte:

– Ikke andet, da jeg udfyldte dødsattesten, der har jeg udfyldt at dødsårsagen er kvælning, der må man gerne tage det, der er mest sandsynligt, men i en obduktionserklæring skal man forholde sig til det, man har.

Retsdagen fortsætter indtil klokken 15.30 i dag og genoptages igen i morgen. Der forventes at blive afsagt dom i slutningen af juni.

Sponsoreret indhold