Krimi7. juni 2020

Kortere besøg og en ekstra ædru person ombord: Sådan må studenterne feste

Tidligere på ugen stod det klart, at de unge nyudklækkede studenter gerne må køre studenterkørsel på trods af Covid-19 i år. Her er de betingelser, der skal overholdes
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/student.png
 Foto: Dan Mariegaard

Det var til stor jubel og lettelse, da regeringen og de politiske partier i starten af denne uge tillod årets studenter at kravle op på det dekorerede lad og fejre deres eksamener.

Nu offentliggør børne- og undervisningsministeriet de retningslinjer, der skal overholdes, hvis studenterkørslerne skal gennemføres på sikker vis.

Det skriver Ritzau.

Det er blandt andet stadig anbefalet, at man undgår større forsamlinger som eksempelvis en afsluttende fest efter turene. Og at studenterkørslen skal foregå klassevist for netop at undgå dette.

- Arrangementet holdes udelukkende med klassen under hele arrangementets varighed, lyder det fra ministeriet.

Ligelides lyder det i de netop offentliggjorte retningslinjer, at besøgene skal gøres kortere ved hvert stop.

- Ved planlægning af ruten bør man forsøge at reducere den tid, hvor der er kontakt mellem de kørende og øvrige personer, fx ved varigheden af det enkelte besøg og antallet af besøg, står der videre, før det uddybes, at man må respektere et nej tak til at få fulde studenter på besøg i løbet af dagen.

- Der bør tages hensyn til, hvis nogle familier af forskellige årsager eventuelt ikke ønsker besøg, men til gengæld gerne vil have anden mulighed for at fejre de unge på ruten i løbet af turen, står der.

En ekstra person med på turen

Studenterkørsel i åben vogn eller lignende kan gennemføres, selv om man ikke kan holde den fornødne afstand, som sundhedsmyndighederne ellers anbefaler.

Selvom det sædvanligvis er en fordel at begrænse antallet af fulde festende unge på relativt lidt plads, så er det tilladt at placere en ekstra ædru person på lastvognen for at "øge trygheden":

- Af hensyn til at øge trygheden er det muligt at vælge at have en ædru med på turen ud over selve klassen og vognføreren, som vil kunne hjælpe i det omfang, der måtte være behov, fx hvis en ung udvikler symptomer eller af anden årsag får behov for at afslutte turen før tid, står der.

Sponsoreret indhold