Krimi 11. marts 2020

Her er dommen over Harvey Weinstein

I dag faldt den endelige dom over den tidligere filmproducer og kvindeglade Harvey Weinstein
Foto: MEGA

Dommen lød på fængsel i 23 år. Det skriver Sky News og en række andre medier. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I slutningen af februar blev den amerikanske filmmogul kendt skyldig i to tilfælde af seksuelle overgreb. Han blev kendt skyldig i to ud af fem anklagepunkter. Og det er altså straffen for den dom, retten netop har afsagt.

Harvey Weinstein blev dømt for et seksuelt overgreb på sin tidligere assistent Mimi Haley i 2006 samt voldtægt af skuespilleren Jessica Mann i 2013.

Artiklen fortsætter under billedet... 

Foto: MEGA

Sagen mod Harvey Weinstein satte gang i #MeeToo-bevægelsen (Foto: MEGA)

Ifølge New York Times bliver Weinstein nu ført direkte tilbage bag tremmer.

Hans forsvarer mente, at han ikke skulle idømmes fængsel i over fem år, flere medier skrev forinden dagens strafudmåling, at Harvey Wheinstein risikerede at skulle afsone et sted mellem fem og 29 års fængsel. 

To af de mest alvorlige anklagepunkter blev afvist af juryen, da de efter fem dages votering ved retten på Manhattan i New York City afsagde dommen.

Den 67-årige producer blev kendt skyldig i en voldtægt af tredje grad, som det kaldes i det amerikanske retssystem, samt ”kriminel seksuel akt af første grad”.

Skandalen begyndte først at rulle i oktober 2017 for Harvey Weinstei, da en række artikler i The Times og The New Yorker afdækkede overgreb i underholdningsbranchen – det affødte #MeToo-bevægelsen.

Siden da er hans liv faldet fuldkommen fra hinanden. Han kone begærede med det samme skilsmisse.

Han blev fyret fra sit job, og står nu uden udsigt til nogensinde af kunne få fod ind i branchen igen. Mange af hans venner har ligeså vendt ham ryggen efter anklageren så dagens lys første gang.

Den 67-årige mand har også et særdeles skrøbeligt helbred. Han lider af hjerteproblemer, for højt blodtryk og dårlig ryg.

Sponsoreret indhold