Krimi9. juli 2020

Her er dommen over Brittas børns

Britta Nielsens tre børn er netop blevet kendt skyldige i groft hæleri og er idømt fængselsstraf
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2020-07-09_kl._10.55.52.png
 Foto: Discovery Networks Danmark

Britta Nielsens børn går på alle måder i mors fodspor. Det har Retten i Glostrup netop afgjort, for de tre børn skal nu ind og gøre deres mor selskab bag tremmer.

Den ældste dattter er blevet idømt fængsel i et år og seks måneder, Samina i tre år og seks måneder, mens deres bror Jimmi er blevet idømt fængselsstraf på to år og seks måneder.

De to søstre var ikke til stede i retssalen, da dommen blev afsagt. Det var deres bror Jimmi dog, han var iført mørkt tøj og sad stift ved siden af sin forsvarer og kiggede lige ud i luften.

Han virkede bemærkelsesværdig uberørt, da dommen blev læst op.

33-årige Nadia Samina Hayat, 36-årige Karin Jamilla Hayat og deres 40-årige bror, Jimmy Hayat, stod tiltalt for direkte eller indirekte at have modtaget 51,3 millioner kroner ud af de 117 millioner, som Britta Nielsen er dømt for at have stjålet under sit arbejde hos Socialstyrelsen.

De tre børn er altså nu kendt skyldige i groft hæleri igennem en lang årrække.

- Karina Jamilla Hayat må have indset, at det var sandsynligt, at pengene kom fra kriminelle forhold, sagde dommer Henrik Munkholm under begrundelse for dommen.

Alle børnene har anket afgørelsen til Landsretten på stedet.

Børnene har under sagen nægtet sig skyldige, og har fastholdt, at de ikke havde kendskab til morens svindel.

De har i stedet forklaret, at de troede, at pengene kom fra en arv efter deres afdøde far.

Anklageren i sagen mente, at børnene skulle flere år i fængsel, mens Britta-børnenes forsvarer argumenerede for, at de skulle frifindes.

- Retten har ved straffastsættelsen set på den lange gerningsperiode. Der ses ikke grund til at gøre dele af straffen betinget, læste dommeren højt.

Børnene skal desuden også betale sagens omkostninger.

Sponsoreret indhold