Ekspert om genåbning: Vi risikerer, at smittetallene løber løbsk

Dagens smittetal lyder på 529 nye smittetilfælde blandt 107.177 prøver. Det er 79 flere end i går og giver en positivprocent på 0,49.

Det fremgår af nye tal fra Statens Serum Institut.

Der er 26 nye indlæggelser, hvilket bringer det samlede antal indlæggelser ned på 247. Det er et fald på syv siden i går.

Af de indlagte ligger 48 på intensiv, mens 29 af dem er i respirator.

Der er ikke registreret nogle dødsfald det seneste døgn.

Regeringen lægger lige nu op til en delvis genåbning af samfundet, hvor blandt andet en del butikker og udendørs foreningsliv får lov til at åbne op landet over.

Det sker, fordi en ekspertgruppe har beregnet, hvor meget det vil koste i smitten at genåbne netop de steder. Men selvom der ligger beregninger bag, er det en satset beslutning, mener professor i biokompleksitet ved Københavns Universitet Kim Sneppen.

- Vi har ikke nok information om B117 til, at man kan lave den slags beregninger præcist. Der er simpelthen ikke data nok, siger han.

- Jeg tror, der kommer en stigning i smitten. Faktisk kan vi risikere, at smittetallene løber helt løbsk, siger Kim Sneppen.

Han forstår dog godt regeringens ræssonement for at åbne alligevel.

- Regeringen satser her. Og det gør de, fordi de vil begrænse skaderne i samfundet. Hvor mange af de små butikker vil man ofre for at holde smitten nede? Det kan være 100.000 mennesker, hvis livsnerve man cutter, for at redde 1000 mennesker fra corona. Og det er svært at vægte. Det er dybe, etiske dilemmaer, man står overfor, siger Kim Sneppen.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close