Ekspert: Pas rigtig på med genåbning

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) beder danskerne om fortsat at tage ansvar i kampen mod corona. (Foto: Ritzau Scanpix)

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) beder danskerne om fortsat at tage ansvar i kampen mod corona. (Foto: Ritzau Scanpix)

Foto: Ritzau Scanpix

Dagens smittetal lyder på 450 bekræftede tilfælde ud af 106.113 prøver.

Det giver en positivprocent på 0,42. Fem danskere er døde med covid-19 siden i går.

Det oplyser Statens Serum Institut. 

Gårsdagens smittetal lød på 496 bekræftede tilfælde ud af 133.862 prøver. Her lå positivprocenten på 0,37. Dødstallet lå på fem. 

Der er i dag 19 nye indlagte, og i alt er 254 indlagt med covid-19. 51 på intensiv og 36 i respirator.

2343 danskere er nu døde med covid-19. 

SE og HØR har talt med professor i biokompleksitet fra Københavns Universitet, Kim Sneppen, og han mener det ser nogenlunde ud, så længe tallene holder sig stabilt.

Han mener dog, at den britiske variant vil dominere endnu mere sidst på ugen med mellem 65 og 70 pct. Søndag var den oppe på 57 pct. af smittetilfældene.

- Den dominerer jo faktisk nu, så hvis vi nu siger, at tallet alligevel holder sig stabilt, så har guderne forbarmet sig over os, og har gjort, at den ikke er så voldsom som vi troede.

Men før man bliver smittet, til man bliver testet og får resultatet, går der alligevel fire-fem dage. Så han forventer, at smittetallene kommer op over 500 i den kommende uge.

- Jeg synes det ser relativt godt ud i øjeblikket. Men det er klart for tidligt at sige. Jeg forventer, at det stiger, siger Kim Sneppen.

Han mener da også, at det er for tidligt at genåbne samfundet.

- Det synes jeg man skal passe på med. Så positiv er jeg ikke. Jeg synes faktisk man skal passe rigtig på. Der er nogle ubehagelige historier om, at skoler med meget unge børn er blevet smittet, som betyder, at den nye også spreder sig via småbørn i skolerne, siger han og fortsætter.

- Jeg tror desværre, det er for tidligt at åbne op. Jeg er stor tilhænger af at åbne op, men jeg vil gerne se, hvornår vaccinen kommer, før man siger, det er okay, siger professoren.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close