Krimi25. januar 2021

Ekspert glæder sig over smittetal: - B117 er ikke så smitsom, som frygtet

Herunder kommer dagens smittetal fra sundhedsmyndighederne
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega629674_001_0_0.jpg
 Foto: MEGA

Der er i dag 625 nye smittetilfælde. Det oplyser Sundhedsstyrelsen.

90.776 er testet det seneste døgn, og dødstallet er højt. 27 danskere er døde med covid-19 siden i går.

Der er 49 nye indlæggelser og i alt er der nu 738 indlagte.

123 er på intensiv og 78 i respirator. Det skriver Statens Serum Institut på hjemmesiden.

Det er et plus på 13 indlæggelser. Og så er endnu en enormt trist milepæl nået. 2010 danskere er nu døde med covid-19 i alt.

Positivprocenten ligger i dag på 0,68.

SE og HØR har talt med professor i biokompleksitet ved Københavns Universitet Kim Sneppen om dagens smittetal - og han mener, der er grund til at glæde sig.

- Det går skidegodt simpelthen, siger han og forklarer, at den britiske coronamutation ser ud til at sprede sig noget langsommere, end man havde frygtet.

Han vurderer, at vi skal ind i marts, før den bliver dominerende - og selv til den tid, vil vi ikke opleve en eksplosion i smittetallene.

- Forskellen på den engelske og den danske corona er ikke så stor, som vi troede. Smitten vil nok stige en lille smule, men det bliver ikke så dramatisk, som vi har forestillet os, siger Kim Sneppen.

Mindre smitsom, mere dødelig

Den britiske mutation ser måske ud til at være mindre smitsom, end man havde frygtet, men til gengæld kan den meget vel være mere dødelig.

- Det er svært at vurdere, men den er måske 30-40 procent mere dødelig. Det vil også betyde, at der vil blive indlagt flere på hospitalerne. Så på den måde, er det stadig alvorligt, siger Kim Sneppen.

Sponsoreret indhold