Krimi6. januar 2021

Ekspert om færre indlæggelser: - Det er stilhed før stormen

Sundhedsmyndighederne har netop offentliggjort dagens smittetal
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dagens smittetal lyder på 2216 nye smittetilfælde. I alt er 100.410 blevet testet siden i går. Dermed er 2,21 procent af de testede positive.

Det oplyser Statens Serum Institut.

Der er 30 nye dødsfald og 89 nye indlæggelser.

I alt er 886 indlagt på de danske hospitaler, hvoraf 137 er på intensiv, mens 84 er i respirator.

Det samlede antal døde med COVID-19 er nu på 1450.

Antallet af hospitalindlæggelser er faldet med 52 siden i går, samtidig med at antallet af nye indlæggelser er faldende. Det tyder på et faldende smittetryk, mener professor i matematisk epidemiologi på RUC Viggo Andreasen.

- Over den seneste uge og i julen af flere omgange, har der været en tendens til, at antallet af nysmittede falder. Det er derfor, der er færre indlagte nu. Så der er sådan set lidt optimisme at spore, siger han.

Men på den anden side, kan man se på undersøgelser, at den britiske mutation vokser i samfundet - og det giver grund til bekymring.

- Smittetallene er på vej ned, men vi ved, at den britiske mutation er i vækst. Antallet fordobles fra uge til uge. Så nedenunder de her pæne tal gemmer sig en ny type sygdom, som bare vokser og vokser, forklarer Viggo Andreasen.

Han forudser, at der kommer til at være en stor kommunikativ udfordring for regeringen og sundhedsmyndighederne i de kommende uger.

- Vi kommer til at se smittetrykket falde - så hvorfor ikke ophæve restriktionerne? Det bliver svært at komme i gennem med budskabet om, at det er stilhed før stormen, siger han.

- Smittetallene vil komme til at blive fordoblet i løbet af en uge i februar. Det er ikke engang noget, der sker med stor sandsynlighed. Det er stensikkert.

Sponsoreret indhold