Krimi22. august 2023 (opd. 24. august 2023)

Her bliver dødssygeplejersken konfronteret med sine forbrydelser

Lucy Letby er blevet idømt fængsel på livstid for at have myrdet syv spædbørn
Lucy Letby blev anholdt i 2018 
Lucy Letby blev anholdt i 2018
 Foto: Chesire Police

Med en grå sweatshirt går hun næsten i et med væggen bag hende. Det skulderlange hår hænger lige ned. Skuldrene er rundede og hænderne hviler i skødet.

Bare ved at kigge på hende, ville ingen have gættet af den unge sygeplejerske havde adskillige babyers død på samvittigheden.

Myndhederne i England har delt videomaterialet fra Lucy Letbys første afhøring med politiet efter hendes anholdelse i 2018.

Det skriver People.

Mandag blev den 33-årige britiske sygeplejerske idømt fængsel på livstid for drab på syv nyfødte og drabsforsøg på seks andre.

I videoen fra 3. juli 2018 kan man høre Lucy Letby fortælle betjenten, at hun har fået at vide, at "der har været mange flere dødsfald, og at jeg er blevet koblet sammen med, fordi jeg har været der ved mange af dem".

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-22/skaermbillede-2023-08-22-kl.-10.06.15.png
Lucy Letby har adskillige babyliv på samvittigheden
 Foto: privat

Da betjenten så spørger hende, om hun er bekymret for den høje dødsrate, svarer hun "ja".

- Jeg tror, at hele sygeplejerskeholdet generelt har lagt mærke til, at der har været en øgning sammenlignet med tidligere år, siger hun til betjenten under afhøringen.

Letbys forbrydelser skete på neonetalafdelingen på Chester Hospital i 2015 og 2016.

Under den lange retssag afgav flere tidligere kollegaer forklaring. Alle fortalte de om, hvordan Lucy Letby opførte sig mystisk.

Letby nægtede sig skyldig i de 22 anklager. Under retssagen har anklagemyndigheden vist håndskrevede notater fundet i den tidligere sygeplejerskes hjem. Her bekriver hun sig selv som en "frygtelig ond person" og skrev, at hun "dræbte dem med vilje".

Mens hun i andre notater holdt fast i sin uskyld.

"Jeg har ikke gjort noget forkert, og de har ingen beviser, så hvorfor bliver jeg nødt til at skjule mig".

I maj tog Lucy Letby selv plads i vidneskranken. her slog hun fast, at hun ingen hensigt havde om at gøre nogen ondt, mens hun arbejde på hospitalet,

- Jeg gjorde bare mit bedste, for at tage mig af dem, sagde hun.

Du kan se videoen her:

Sponsoreret indhold