Krimi 18. september (opd. 18. september)

Her begynder ankesagen om drabet på Mia Skadhauge Stevn

Både forsvarer og statsadvokaten ankede byrettens dom til landsretten
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Her får Thomas Thomsen sin straf for drabet på mia Skadhauge Stevn

LÆS OGSÅ: Dømt for drab på Mia: Her er hans uhyggelige fortid

Der er nu en dato på, hvornår ankesagen mod Thomas Thomsen tager sin begyndelse i Vestre Landsret.

Det skriver TV 2.

I juni blev den 38-årige mand idømt forvaring for forsøg på voldtægt, usømmelig behandling af lig og drab på den 22-årige sygeplejerske studerende Mia Skadhauge Stevn.

Efter afgørelsen ankede forsvarer Mette Grith Stage dommen til frifindelse eller formildelse, mens statsadvokaten også valgte at anke til skærpelse. De vil have Thomas Thomsen dømt for fuldbyrdet voldtægt, som han var tiltalt for i anklageskriftet.

Og dermed have ham idømt livtid.

Hele sandheden om Mia-drabet kender kun to: Mia, som er død. Og hendes morder, Thomas Thomsen, der ifølge rettens afgørelse lyver og er totalt utroværdig.
Kilde: SE og HØR

Ankesagen tager sin begyndelse 13. maj 2024 i Vestre Landsret.

Thomas Thomsen erkendte under hele sagen at have parteret den 22-årige sygeplejerskestuderende. Han forklarede i detaljer, hvordan han havde delt liget i ikke under 231 dele.

En partering som byretten kaldte så "omfattende" og "makaber", at det havde betydning for sagens øvrige forhold, fordi det gav en kraftig indikation på, at han altså var indstillet på at gå meget langt for at slette sine spor.

Den nordjyske elektriker forklarede, hvordan han med en saks, en kniv og en elektrisk barionet sav delte liget i adskillige dele, før han forsøgte at opløse nogle af dem i kaustisk soda. Ad flere omgange kørte han til Dronninglund Storskov, hvor han begravede nogle af ligdelene i to grave, mens hans spredte andre i skovbunden.

Retten fastslog, at den 38-årige mand var skyldig i have dræbt den unge livsglade kvinde ved at have kvalt hende. Det blev understøttet af, at centrale dele af liget manglede herunder 3.-7. halshvirvel, som kunne have underbygget dødsårsagen som kvælning.

Retten kunne dog ikke finde det bevist, at håndværkeren fra Flauenskjold den tidlige februarmorgen havde voldtaget Mia Skadhauge Stevn. Dermed blev han kun dømt for at have forsøgt at voldtage hende.

"Tiltaltes forklaring om, at han og Mia havde en frivillig seksuel relation, må tilsidesættes som utroværdig. Retten finder imidlertid ikke, at der er ført et tilstrækkeligt bevis for, at tiltalte nåede at voldtage Mia eller at udsætte hende for andet seksuelt forhold end samleje", læste dommeren op af kendelsen som et enigt nævningeting stod bag.

Retten fandt det også bevist, at Mia Skadhauge Stevn havde forsøgt at flygte ude i skoven i Hammer Bakker. Det fandt de bevist på baggrund af hendes ting - en hårelastik, brystplastre og nøgle - der blev fundet derude.

Sponsoreret indhold