Krimi8. august 2022

Hemmeligholdt sag: To mænd sigtet for voldtægter

Begge mænd har haft sex med mindreårige, men nægter sig skyldige i voldtægt
politi
 Foto: Politi.dk

To unge mænd er mandag blevet henholdsvis varetægtsfængslet og fået opretholdt anholdelsen i sager om voldtægt i Syd- og Sønderjyllands politikreds. De er sigtet i forskellige sager, som ikke har nogen forbindelse.

For begge sagers vedkommende gælder, at Syd- og Sønderjyllands Politi er meget tilbageholdende med at røbe detaljer til offentligheden.

Sex med barn under 15 år er voldtægt

I den ene sag er en 22-årig mand blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Han er sigtet for at have haft flere samlejer med en pige under 15 år.

En dommer ved Retten i Esbjerg vurderede, at mistanken mod manden var tilstrækkelig underbygget til, at han skulle fængsles.

I marts trådte en ny voldtægtsbestemmelse i kraft. Den siger, at når en person over 22 år har samleje med et barn under 15, så skal det anses som voldtægt, uanset om der er anvendt voldt, trusler eller anden tvang.

Den 22-årige mand nægtede sig skyldig i voldtægt, men valgte ikke at kære byrettens kendelse til Vestre Landsret.

Anholdt i tre døgn

I den anden voldtægtssag fra politikredsen er en 18-årig mand sigtet for voldtægt af et barn under 15 år. Også han nægter sig skyldig.

Han blev mandag stillet for en dommer ved Retten i Sønderborg, men det lykkedes ikke for anklagemyndigheden at overbevise dommeren om, at der er grundlag for at varetægtsfængsle manden.

Dommeren var imidlertid med på, at manden ikke skulle løslades, og valgte derfor at opretholde anholdelsen i tre døgn. Herefter kan anklagemyndigheden vælge at forsøge at få ham fængslet igen, hvis politiets efterforskning kan underbygge mistanken yderligere.

Heller ikke den 18-årige valgte at kære afgørelsen til Vestre Landsret.

Sponsoreret indhold