Krimi 7. oktober 2021

Hemmelig teori afsløret: Politiet har to muligheder

Svensk politi har ind til videre efterforsket, at der er en mulighed for at Vilks-ulykken kan være forårsaget af en anden bil
Foto: Lindahl Björn/TT/Ritzau Scanpix

Svensk politi slog hårdhændet fast, at der var tale om en tragisk ulykke, da Lars Vilks og to politibetjente kørte galt søndag eftermiddag.

Men nu er det kommet frem, at efterforskningen foregår i to spor. Ind til videre har det været hemmeligholdt, at sagen bliver efterforsket i det hidtil ukendte spor, om ulykken var påvirket af andre personer.

Det er svensk politi, der i en pressemeddelelse skriver om muligheden. Denne hemmelige del af efterforskningen står politimyndighedens Nationale Operative Afdeling (NOA) for.

Det skriver Aftonbladet.

'Spørgsmålet om bilulykken kan være forårsaget af en anden person bliver efterforsket af NOA', står der i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Ritzau/Scanpix

Lars Vilks var en kontroversiel kunster, der har levet med politibeskyttelse i mange år. Foto: Ritzau/Scanpix

Politiet fortalte på et pressemøde mandag, at ulykken kunne være forårsaget af et eksploderet bildæk. Dog blev det også oplyst, at den specialarmeret bil havde punkterfri dæk.

Den hemmelige efterforskning har fået filnavnet "mord", skriver Aftonbladet.

Den Nationale Operative Afdeling har ikke yderligere kommentarer til sagen, men oplyser, at man ikke regner med, at der findes personer på fri fod, der har været involveret i sagen.

På pressemødet mandag fortalte politiet, at den bil som Lars Vilks og hans to livvagter sad i, kørte hurtigt. Føreren mistede herredømmet over bilen, da den kørte ind i midterrabatten og over i modsatte vejbane.

Her ramte den frontalt en lastbil. Politibilen sad kilet fast under lastbilen og begge køretøjer brød i brand. 

Sponsoreret indhold