Krimi16. maj 2023

Hemmelig agent om tiltalte i Louise Borglit-sag: - Utroligt afstumpet og makaber

Tirsdag eftermiddag afgiver den hemmelige agent "Frank" forklaring i Louise Borglit-sagen. - Vi talte rigtig meget om voldtægt, fortæller agenten
Drabssagen omkring højgravide Louise Borglit kører i disse dage ved Retten i Glostrup. Tirsdag afgiver den hemmelige agent "Frank" forklaring.
Drabssagen omkring højgravide Louise Borglit kører i disse dage ved Retten i Glostrup. Tirsdag afgiver den hemmelige agent "Frank" forklaring.
 Foto: Privat

LÆS OGSÅ: Louise Borglit-drabet: - Min ven tilstod drabet

Højgravide Louise Borglit blev 4. november 2016 stukket ihjel med adskillige knivstik i Elverparken i Herlev.

Tirsdag er det så endelig blevet tid til at den hemmelige agent "Frank", som har været indsat i Enner Mark Fængsel hos den 29-årige mand, der sidder tiltalt for drabet, skal afgive forklaring ved Retten i Glostrup.

Ifølge den hemmelige agent havde den tiltalte god humor - men beskriver ham samtidig som både afstumpet og makaber.

Det er kommet frem under specialanklager Bo Bjerregaards spørgsmål om, hvad agentens indtryk var af den tiltalte.

– Energifyldt, meget talenede, jeg synes faktisk, han har en udemærket humor på nogle punkter, men også utroligt afstumpet og makaber i de emner han godt kan lide at snakke om.

– Vi talte rigtig meget om vold, om maltraktering, vi talte rigtig meget om voldtægt og alt hvad der havde at gøre med personfarlig kriminalitet. Vi talte rigtig meget om kanal 5–programmer om diverse drab, forklarede PET-agenten tirsdag eftermiddag og slog samtidig fast:

- Han praler meget. Han taler meget. Og han kan også finde på at pynte på historien, det er jeg ikke tvivl om.

Journalisterne er under vidneforklaringen blevet placeret i et normalt – ganske nok lille – retslokale, hvorfra de kan høre agentens forklaring.

"Frank" afgiver nemlig forklaring bag lukkede døre, så hans identitet kan forblive hemmelig.

Han er streetsmart

Under afhøringen af den 29-årige mand, som er tiltalt for det bestialske drab, kom det frem, at han blandt andet lider af slem ordblindhed.

Derfor måtte "Frank" hjælpe den tiltalte flere gange med at læse forskellige ting, skrive indkøbsseddel eller læse op fra retsdokumenter - men var til gengæld smart på en anden måde.

– Han er rigtig streetsmart, der ved han godt, hvad der foregår. I tilfælde af hvordan tingene foregår på gaden og i den dur. Jeg synes også, han var god til at tage visuel læring til sig i form af de her tv–programmer.

Hvad med hans temperament?, spurgte anklageren.

– Det er bundet mest op på slutningen af opholdet i Enner Mark. Det er min opfattelse, at han har et voldsomt temperement og ikke bryder sig om, at man siger ham imod, svarerede den hemmelige agent.

Resten af dagens retsmøde af afsat til "Frank's" forklaring, ligesom han også skal vidne på næste dag i retten, som er 23. maj.

Der forventes dom i slutningen af juli måned.

Sponsoreret indhold