Krimi18. august 2023

Havde vanvittigt våbenlager: Dommer tiltalt for mord på hustru

En 72-årig dommer fra USA er blevet tiltalt for drabet på sin kone - politiet fandt i forbindelse med anholdelsen et massivt våbenlager
Den amerikanske dommer Jeffery Ferguson er blevet tiltalt for drabet på sin kone - her ses en betjent komme ud med et af de adskillige våben, der blev fundet hjemme hos den drabstiltalte dommer.
Den amerikanske dommer Jeffery Ferguson er blevet tiltalt for drabet på sin kone - her ses en betjent komme ud med et af de adskillige våben, der blev fundet hjemme hos den drabstiltalte dommer.
 Foto: Paul Bersebach/AP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Kæmpe eksplosion i boligkvarter: Seks personer dræbt

47 forskellige våben, deriblandt rifler, shotguns og håndvåben, med tilhørende 26.000 stykker ammunition.

Det lyder som et lager til en mindre hær - men er i virkeligheden blot hvad den californiske dommer Jeffery Ferguson var i besiddelse af, da han i starten af måneden blev anholdt i sit hjem.

4. august ringede den 72-åriges voksne søn til politiet med en skrækkelig besked:

- Min mor er blevet skudt, lød det fra den paniske søn.

Politiet rykkede straks herefter ud til adressen i Anaheim, Californien, hvor den 72-årige dommer Jeffery Ferguson blev anholdt og sigtet for skuddrabet på hans kone, Sheryl Ferguson.

Nu er den mangeårige anklager og dommer officielt blevet tiltalt for mordet.

Det skriver amerikanske CNN.

Ifølge retsdokumenter har den aldrende dommer også indrømmet drabet i beskeder til to af sine medarbejdere i retten.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-18/dommer-jeffery-ferguson.jpg
72-årige Jeffery Ferguson er nu tiltalt for drabet på sin kone.
 Foto: Anaheim Politi

'Det slog fuldstændig klik. Jeg har lige skudt min kone. Jeg kommer ikke ind i morgen, jeg kommer til at være i varetægt. Jeg er meget ked af det,' skulle Jeffery Ferguson have skrevet.

Drabet skulle ifølge retsdokumenter være sket efter en diskussion mellem ægteparret på en nærtliggende restaurant. Her skulle dommeren angiveligt have brugt sin hånd til at gestikulere, at han truede konen med en pistol.

Da parret kort efter ankom til hjemmet, mener anklagemyndigheden, at Sheryl Ferguson kom med en opfordring til sin mand.

- Hvorfor peger du ikke på mig med en rigtig pistol?

Herefter trak Jeffery Ferguson ifølge anklagemyndigheden en pistol fra sit ankelhylster og skød hende.

Efterforskere brugte flere timer på gerningsstedet, hvor de slæbte det ene våben efter det andet ud fra hjemmet i Anaheim, Californien.
Efterforskere brugte flere timer på gerningsstedet, hvor de slæbte det ene våben efter det andet ud fra hjemmet i Anaheim, Californien.
 Foto: Paul Bersebach/AP/Ritzau Scanpix

Den 72-årige dommer er derfor nu blevet tiltalt for drab - han blev efter det indledende retsmøde løsladt mod kaution på 1 million dollars (cirka 6,8 millioner danske kroner red.).

- Det er en tragedie for hele familien Ferguson. Det var et uheld og intet andet, har den drabstiltaltes forsvarer, John Barnett, udtalt til CNN.

Jeffery Ferguson har været dommer siden 2015, og arbejdede inden udvælgelsen til dommer som anklager for selvsamme anklagemyndighed i Orange County, der nu har tiltalt ham for mod.

Orange County Superior Court Judge Jeffrey Ferguson, right, sits next to his attorneys John Drummond Barnett, left, and Paul Meyer during a hearing at the Clara Shortridge Foltz Criminal Justice Center, Tuesday, Aug. 15, 2023, in Los Angeles. The Southern California judge, Ferguson, charged with killing his wife during an argument while he was drunk, pleaded not guilty Tuesday, and his lawyer says it was an 'accidental shooting.' (AP Photo/Damian Dovarganes)
Jeffery Ferguson i vante rammer, men på en uvant plads. Her har han taget plads på anklagebænken ved siden af sit hold af forsvarer under det indledende retsmøde.
 Foto: Damian Dovarganes/AP/Ritzau Scanpix

Sponsoreret indhold