Krimi19. juni 2020

Havde sex med teenagere: Amanda slipper ikke for retssag

En 34-årig kvinde har fået hendes tilståelsessag afvist af en dommer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/2020-06-18_13_30_55-judge_rejects_plea_for_woman_accused_of_having_sex_with_teenage_boys.jpg
 Foto: Caribou County Jail

Amanda Katherine Steele må vente lidt endnu, før hun ved, om hun skal i fængsel.

Den 34-årige kvinde fra Idaho i USA er tiltalt for at have sex med flere mindreårige drenge.

Hun havde ellers indgået en aftale om strafnedsættelse med anklagemyndigheden. Men nu har en dommer Darren Simpson afvist den aftale, der er indgået.

Det skriver East Idaho News.

Ifølge mediet er der ikke tale om voldtægt, da alle drengene velvilligt have haft samleje med Amanda Katherine Steele.

I Staten Idaho er den seksuelle lavalder 18 år, men 15-årige må gerne have sex med en partner, der er fem år ældre.

I denne sag er der over 15 års aldersforskel, derfor vil dommer Darren Simpson have bevis for, at drengene ikke har fået psykiske mén af det, som han ser som overgreb på drengene.

Anklagemyndigheden i Idaho havde først tiltalt den 34-årige kvinde for sexovergreb på tre drenge. I aftalen blev det lavet om til to tiltaler om vold mod børn.

Politiet i Butte County havde efterforsket sagen siden 2017, da Amanda Katherine Steele eks-svigerfar anmeldte hende til politiet.

Han havde flere gange set, at de unge drenge i alderen 16-17 år kom ved hendes hjem.

Men efterforskning ledte ikke til en sigtelse, da hverken drengene eller Amanda ville afgive forklaring. Ingen dem sagde, at de havde haft sex.

Det var først i 2019, da den 34-årige kvinde blev skilt fra sin mand, at sagen begyndte at rulle. Eksmanden fortalte til politiet, at hun havde erkendt over for ham, at hun havde sex med de unge drenge. Det fik politiet til at tiltale hende.

I USA er det normal praksis, at den sigtede eller tiltalte kan indgå en aftale med anklagemyndigheden, hvis man erkender og få en mildere straf. Men den gik ikke for Amanda Katherine Steele, der nu sidder fængslet.

Næste retsmøde i sagen er 30. september.

Sponsoreret indhold