Krimi 3. august 2022

Hassan Ahmed snød for 130 millioner: Her er hans dom

45-årig mand har erkendt hvidvask for et gigantisk beløb

En 45-årig mand er onsdag middag blevet idømt fem års fængsel for hvidvask af omkring 130 millioner kroner ved Københavns Byret. Manden tilstod tidligere på dagen anklagerne mod ham.

Ud over fængselsdommen fik han en tillægsbøde, der svarer til det beløb, han har hvidvasket.

Manden blev varetægtsfængslet den 8. december sidste år efter en større politikation på Sjælland. Her blev tre andre mænd også anholdt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den 45-årige Hassan Ahmed var mellemmand mellem danske virksomheder og såkaldte Hawala-agenter, der modtager og videregiver penge til brugerne. Manden kunne på den måde få kontanter ud til sine virksomhederne.

Kunderne overførte penge til en Hawala-agent i udlandet, mellemmanden fik herefter pengene i kontanter af en dansk Hawala-agent, og han gav dem herefter til sine kunder.

Han fik selv omkring to procent af overførslen hver gang, fortæller han ved retsmødet. Pengene blev typisk udbetalt i euro.

Den 45-årige ville ikke fortælle, hvem Hawala-agenterne er.

Ud over overførsler til udlandet blev der også handlet med guld, når virksomheder skulle have kontanter.

Kunderne skulle købe guld, hvorefter de skulle aflevere det til en Hawala-agent, der så gav dem kontanter. På den måde slap man for at lave overførsler til udlandet.

Men det var også dyrere. Kunderne skulle betale agenten cirka syv procent i stedet for to, som agenterne skal have ved en bankoverførsel.

I flere forskellige selskaber var der blevet udstedt fiktive fakturaer for næsten 350 millioner kroner, lød den oprindelige vurdering fra Københavns Politi, som har samarbejdet med Skattestyrelsen og andre myndigheder.

Sigtelsen drejede sig om, at der på den måde var begået skattesvindel for 164 millioner kroner og momssvig for næsten 70 millioner kroner. Desuden var der også sket hvidvask.

Denne sag har fået navnet "Operation Ozark" af politiet og indgår i et sagskompleks, der har fået navnet "Operation Outpay", hvor der tidligere er givet domme på fængsel i seks år.

Den 45-årige modtog dommen.

Sponsoreret indhold