Krimi15. marts 2024 (opd. 15. marts 2024)

Har konfiskeret 400.000 kr.: Handlede ulovligt med 129 hundehvalpe

Tre mænd og en kvinde har tjent på ulovlig import og handel med 129 hundehvalpe, mener politiet

Retten i Kolding har fredag konfiskeret næsten 400.000 kroner, som den mener, at tre mænd og en kvinde har tjent på ulovlig import og handel med 129 hundehvalpe.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Nærmere bestemt er der konfiskeret 396.000 kroner, som retten mener, at de dømte tjente ved den ulovlige import og handel. De fleste af hundehvalpene var malteserhunde.

Tre af de dømte fik betingede fængselsstraffe. Det drejer sig om en 36-årig kvinde, som fik fem måneders betinget fængsel, og to mænd på 33 og 34 år, som hver fik 60 dages betinget fængsel.

Kvindens straf er højere, fordi den er en fællesstraf, skriver politiet. Det betyder i dette tilfælde, at hun har en tidligere betinget fængselsdom.

Den sidste dømte - en 55-årig mand, skal betale en bøde på 60.000 kroner.

Den 36-årige kvinde og den 33-årige mands straf er også med vilkår om samfundstjeneste.

Hundene er blevet importeret fra Rumænien, selv om de tiltalte ikke havde de nødvendige tilladelser til at importere hunde.

Hvalpene, som de tiltalte importerede, var heller ikke id-mærkede med chip, rabiesvaccineret, eller undersøgt af bemyndiget dyrlæge eller ledsaget af et sundhedscertifikat, da de forlod Rumænien.

De er efterfølgende blevet solgt til private fra adresser i Fredericia og Middelfart. Men de tiltalte havde heller ikke tilladelse til erhvervsmæssig handel med dyr.

Politiet skriver, at det har efterforsket sagen som organiseret kriminalitet. Ifølge pressemeddelelsen er det et tip fra en dansk dyrlæge, som ledte politiet på sporet.

Alle fire nægtede sig skyldige, fordi de afviste, at der var tale om ulovlig import og erhvervsmæssigt salg.

Den 36-årige kvinde ankede sin dom. Politiet skriver, at det ikke vides, hvordan de resterende dømte forholder sig.

Sponsoreret indhold