Krimi 16. maj 2019

Har du haft indbrud? Politiet efterspørger ejerne til guldhalskæder, ringe og værktøj

Fyns Politi ligger inde med en del tyvekoster fra en østeuropæisk-bande. Nu har de offentliggjort billeder af sagerne for, at de rette ejermænd kan henvende sig
Foto: Fyns Politi

En østeuropæisk-bande har hærget i store dele af Syddanmark. Banden menes at stå bag mindst 29 indbrud i Jylland og Fyn, måske flere.

9. marts fangede Fyns Politi de fem mænd, der kommer fra Rumænien og Moldova. Med sig havde banden en ordentlig bunke tyvekoster, der nu mangler sine rette ejere.

Politiets efterforskning peger på, at de fem mænd har plyndret løs i Aabenraa, Haderslev, Kolding, Vejle, Hedensted, Fredericia, Horsens, Aarhus og den vestlige del af Fyn.

Hvis du har haft besøg af tyveknægte og bor i disse byer, skal du kigge med her.

Fyns Politi har netop offentliggjort billeder af alt fra værktøj til fine smykker.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det er bare en ekstra god dag på kontoret, når vi oplever, hvor glade folk bliver over at blive genforenet med deres elskede arvestykke, et værdifuldt ur eller smykke.

- At blive udsat for et indbrud er utroligt grænseoverskridende, og som politimand er derfor en særlig glæde, når vi som i denne sag kan få rigtig mange koster bragt sammen med de rette ejere igen – og ved at gå ud med billeder, håber vi at få opklaret endnu flere indbrud i denne omfattende sag, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi.

Taget på ferskgerning

Efterforskningen har vist, at indbruddene er begået i perioden fra midt februar indtil banden blev anholdt 9. marts.

Fyns Politi fik et tip om, at de fem mænd befandt sig ved to ejendomme på det vestlige Fyn. Her var de i gang med at pakke omfattende mængder af tyvekoster.

- Vi er overbeviste om, at der er tale en gruppe, vi kan betegne som professionelle omrejsende kriminelle. De er helt klart gået efter primært smykker og elektronik.

- Ud fra de koster, vi har kunnet fastlægge på gerningssteder, kan vi se, at gruppen har huseret i Østjyllands, Sydvestjyllands, Syd- og Sønderjyllands og Fyns politikreds, siger Jesper Pedersen.

Politiet mener, at gruppen ville sælge tyvekosterne i Rumænien.

Hvis du kan genkende nogle af tingene, kan man skrive til politiet: fyn-indbrudsgruppen@politi.dk

Tyvekoster fra Jylland og Fyn

Sponsoreret indhold