Krimi 17. december 2021

Han skal for retten i dag: Sprang ind til elefanterne i zoo

I september 2018 sprang en mand ind til elefanterne i Zoologisk Have i København og udsatte sig selv for ekstrem fare - i dag skal sagen for retten
Foto: Michael Petersen

Det er aldrig en god idé at gå for tæt på vilde dyr.

Måske endnu mindre, hvis de vilde dyr samtidig er indhegnet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ikke desto mindre, var det lige præcis scenariet tilbage i september 2018, hvor en dengang 22-årig mand sprang ind til elefanterne efter lukketid.

I dag, lidt over tre år efter, skal den nu 25-årige mand for retten, tiltalt for at skaffe sig adgang til et ikke frit tilgængeligt sted.

Strafferammen er bøde eller fængsel i op til seks måneder.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det var i anlægget her, at den 22-årige mand forcerede et hegn, et stødhegn og en grøft for at få adgang til elefanterne. Foto: Kim MatthÄi Leland/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Udsatte sig selv for STOR fare

Det var på ingen måder ufarligt, da gerningsmanden i 2018 besluttede sig for at komme alt for tæt på elefanterne ved at forcere et hegn, et stødhegn og en grøft.

- Elefanter er i den her sammenhæng, hvor en person de ikke kender, løber ind på den måde, et livsfarligt dyr, fortæller Mads Bertelsen, der er zoologisk direktør i Københavns Zoo til SE og HØR og fortsætter:

- Det er forbundet med en kæmpe stor fare for, at man bliver slået ihjel. Derfor er vi jo virkelig kede af, hvis folk prøver at gøre sådan noget.

En video af episoden fra 2018 viser, hvordan manden bevæger sig ind på elefanternes område, og på et tidspunkt er meget tæt på de store dyr.

- De her elefanter er så store og stærke, at selv et lille udfald fra dyret kan være fatalt for et menneske.

- Der er ikke nogen tvivl om, at det var ham, der var kommet værst ud af historien, hvis der var sket noget, hvilket der heldigvis ikke gjorde, siger Mads Bertelsen.

I ingens interesse

Zoologisk Have har hvert år over en million besøgende, der nyder godt af muligheden for at komme tæt på de vilde dyr. Derfor kan det også være svært at forhindre.

- Medmindre vi sætter kæmpe mure og hegn op rundt om haven og dyrene, og det er jo ikke i nogens interesse, så kan et sådant scenarie ikke forhindres, fortæller Mads Bertelsen, direktør i Zoologisk Have til SE og HØR.

Samtidig håber direktøren, at en sag som den her gør, at andre ikke ender i en lignende situation.

- Det er præcedensen her, der er vigtig for os. For der er andre dyr, hvor hvis man gik ind til dem, så ville de blive paniske og måske løbe ind i hegnet og brække halsen.

- Selv om elefanter er store og stærke dyr, så bliver de i bund og grund forskrækkede, samtidig med de vil beskytte deres unger.

- De reagerer så dels ved at løbe væk og i sidste instans gå på og mase sådan fyr. Det ville jo være en katastrofe og tragedie, slutter Mads Bertelsen.

SE og HØR følger sagen i retten. Dommen ventes at falde i begyndelsen af næste uge.

Sponsoreret indhold