Krimi12. december 2019

Hårrejsende 112-opkald frigivet: - Jeg stak en kniv i hende

En 88-åriges uhyggelige opkald til alarmcentralen, hvor han indrømmer at have stukket sin kone ihjel, blev i starten af ugen afspillet i retten
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/athur.jpg

88-årige Athur Heywood og 80-årige Barbara havde netop fejret deres 59 års bryllupsdag. Men dagen efter gik noget helt skævt.

Det sagde angiveligt klik for Athur, der har demens, da han fandt ud af, at konen, der sad i kørestol, havde fået afsat parrets hund.

Klokken otte om morgenen tog den ældre mand en kniv og stak den i sin kones mave.

Det skriver Mirror.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/barbara.jpg

Og da konen lå livløs på maven i parrets fælles hjem i Farnworth, tæt på Bolton i Manchester, ringede den demente mand til alarmcentralen og bad om hjælp.

- Jeg stak en kniv i hende, fordi hun har været en dårlig kvinde - jeg vil bare gerne have at i tager hende væk. Hun kom ned af trappen og begyndte at råbe, og så stak jeg hende bare, sagde han til arlamcentralen.

Kun otte minutter senere ankom paramedicinerne til de tragiske scener, men den ældre kvinde var allerede afgået ved døden, og hendes liv stod ikke til at redde.

Hun var blevet stukkte adskillige gange. Og på stedet fandt politiet en lille blå kniv og en lille rød kniv. Begge havde de blod på sig.

Kvindens grå og sortstribede cardigan var også fyldt med blod.

Arthur blev anholdt og senere sigtet for drab.

I sidste måned blev den demente mand dog vurderet uegnet til at gennemgå en retssag.

Et nævningeting forsøger nu at afgøre, hvorvidt Arthur Heywood var ansvarlig for de stiksår der dræbte konen.

Parret, som havde tre børn sammen, blev gift i marts 1960, men flere og flere spændinger var opstået mellem parret forinden tragedien, der udspandt sig 27. marts i år.

- Arthur Heywood stak Barbara ihjel, da deres ægteskab begyndte at gå ned ad bakke og dagen efter deres bryllupsdag. Man kan ikke bestride, at han har været påvirket af sin demens, som han aldrig vil komme sig over, sagde dommer Rob Hall under retssagen.

Retssagen fortsætter.

Sponsoreret indhold