Krimi28. december 2023

Gypsy Rose Blanchard er løsladt: Sådan blev hendes EGEN mor myrdet

En datter fik nok af sygdomme og løgne og tog derfor livet af sin egen mor. Nu er hun igen ude i friheden
47-årige Dee Dee Blanchard havde i årevis løjet sin datter – Gypsy Rose Blanchard – dødssyg. Til sidst fik datteren nok og slog sin mor ihjel.
47-årige Dee Dee Blanchard havde i årevis løjet sin datter – Gypsy Rose Blanchard – dødssyg. Til sidst fik datteren nok og slog sin mor ihjel.
 Foto: HBO, Greene County Sheriff’s Office, Waukesha County Jail, Facebook

LÆS OGSÅ: Efter syv år: Nu bliver Gypsy Rose Blanchard løsladt

En tirsdag formiddag i juli 2015 trådte Gypsy Rose Blanchard ind i en retssal i Wisconsin og erklærede sig skyldig i mordet på sin egen mor, Dee Dee Blanchard.

Det var dog ikke kun den alvorlige tilståelse, der chokerede lokalsamfundet.

Alene dét at 23-årige Gypsy kunne gå, var noget af en overraskelse.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-12-28/mommy_dead_and_deare_658558ad45fd7.jpg
Den chokerede sag er omdrejningspunktet i HBO-­dokumentaren ”Mommy Dead and Dearest”. Her fortæller Gypsy i detaljer om sin vanvittige opvækst.
 Foto: HBO, Greene County Sheriff’s Office, Waukesha County Jail, Facebook

For alle årene havde den unge kvinde været dødssyg og lænket til en kørestol.

Og hun var blevet passet og plejet af sin egen mor, som hun nu havde myrdet.

I retssalen kom den uhyggelige sandhed dog frem:

Gypsy var ikke – og havde aldrig været – syg. I stedet havde hendes mor tvunget hende igennem smertefulde undersøgelser og behandlinger på hospitalet – for selv at få anerkendelse og opmærksomhed.

Den kælling er død!

Til sidst blev løgnen og misbruget for meget for Gypsy. Hun betroede sig til sin daværende kæreste, Nicholas Godejohn, og sammen lagde de en uhyggelig plan: Dee Dee skulle dø.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-12-28/gypsy-rose-blancharde-2-1c796bad2a2f4cd4bcfeb3abd68df8de.jpg
Nicholas Godejohn og Gypsy Rose Blanchard blev dømt for drab og gik efterfølgende hver til sit. Mens Gypsy nu er en fri kvinde, blev Nicholas Godejohn idømt livsvarigt fængsel uden mulighed for prøveløsladelse.
 Foto: HBO, Greene County Sheriff’s Office, Waukesha County Jail, Facebook

I løbet af natten 14. juni 2015 førte parret så deres blodige plan ud i livet.

Her låste Nicholas Godejohn sig ind i familiens hjem og stak moderen ihjel med adskillige knivstik. Imens gemte Gypsy sig på badeværelset.

Da drabet var gennemført, tog Gypsy sin mobil frem og åbnede Facebook. Her delte hun en kortfattet besked til sine venner og familie:

”Den kælling er død”.

Ren mishandling

Drabet sendte chokbølger gennem hele delstaten, og chokket blev ikke mindre, da det kom frem, at datteren stod bag – og hvorfor hun havde ført den uhyggelige plan ud i livet.

Alle troede jo, at Gypsy var dødssyg, og at hendes mor havde været en kærlig og ukuelig plejer. Men alt havde været en løgn.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-12-28/skaermbillede-2023-12-22-kl.-11.17.38.png
Efter Gypsy havde delt denne besked på Facebook, blev venner og familie naturligt nok bekymrede. De forsøgte at få fat i både mor og datter, men uden held. Derfor blev politiet tilkaldt, og de fandt moderen dræbt af knivstik.
 Foto: HBO, Greene County Sheriff’s Office, Waukesha County Jail, Facebook

Moderen havde i stedet tvunget Gypsy igennem operationer og smertefulde undersøgelser i sin iver for at få opmærksomhed. Hun havde tvunget Gypsy til at bruge kørestol, selv om hun kunne gå.

Hun havde barberet datteren skaldet og sagt, det var på grund af kræften. Desuden havde moderen givet hende medicin, der fremkaldte frygtelige symptomer og smerter.

Slutteligt mente moderen også, at Gypsy var retarderet, og at hun mentalt kun var omkring syv år gammel.

Ingen mistanke

Ingen læger fattede mistanke til moderens løgne. Heller ikke Gypsys egen far.

– Jeg troede helt oprigtigt, at hun (datteren, red.) havde nogle problemer. Dee Dee var virkelig god til at overbevise mig om, at der var et problem. Jeg kan ikke fatte, at lægerne ikke opdagede noget i løbet af årene, har Rod Blanchard tidligere fortalt.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-12-28/785977_2981143_1920x_658558aa5f916.jpg
Alle troede, at Gypsy var dødssyg – den unge pige havde ifølge moderen leukæmi og muskelsvind, og hendes tilstand var så alvorlig, at hun var lænket til en kørestol.
 Foto: HBO, Greene County Sheriff’s Office, Waukesha County Jail, Facebook

Gypsy endte med at blive idømt 10 års fængsel for sin medvirken til drabet. Hun har siden fortalt, at hun havde det ambivalent med dommen.

– Jeg er overbevist om, at uanset hvad er mord ikke okay. Jeg mener derfor, at jeg fortjener at tilbringe tid i et fængsel. Men jeg forstår også, hvorfor drabet skete, sagde hun i 2016.

For få dage siden – efter at have afsonet otte år – fik Gypsy så sin frihed igen.

28. december blev den i dag 32-årige kvinde løsladt.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-12-28/612753_original_658558b0bbba4.jpg
Dee Dee Blanchard led tilsyneladende af Münchausens syndrom by proxy, hvilket betød, at hun opdigtede sygdomme hos sin datter for selv at få anerkendelse og opmærksomhed.
 Foto: HBO, Greene County Sheriff’s Office, Waukesha County Jail, Facebook

Hun fejrede sin nyvundne frihed på ganske særlig vis: Hun og hendes nye ægtemand, Ryan Scott Anderson, tog til en amerikansk fodboldkamp.

Sponsoreret indhold