Krimi3. december 2020

Gymnasier lukket efter smittefest

To gymnasier i Vordingborg er torsdag morgen blevet lukket, fordi eleverne holdt privatfest
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I weekenden holdt elever fra to gymnasier i Vordingborg privatfest, hvor flere af eleverne siden er blevet smittet med coronavirus.

Det har fået gymnasierne, Vordingborg Gymnasium og handelsgymnasiet ZBC, til at lukke skolerne og indføre virtuel undervisning i stedet.

Det skriver sn.dk.

Eleverne fik besked onsdag aften om, at de ikke skulle møde i skole torsdag morgen. ZBC holder lukket indtil onsdag, mens det endnu er uvist hvor længe Vordingborg Gymnasium holder lukket.

Omkring 10 elever er smittet på Vordingborg Gymnasium, mens 13 elever og en ansat er smittet på ZBC.

Rektorerne fra begge gymnasierne ærgrer sig over elevernes opførsel. Alligevel bliver der ikke talt med store ord overfor eleverne på Vordingborg Gymnasium.

- De ved godt, at de har dummet sig, siger rektor Jakob Stubgaard.

Skyldes ikke kun fest

Michael Wittrock går i 1.x på Vordingborg Gymnasium. Han mener ikke, man kun kan give festerne skylden for smittespredningen.

Ifølge Michael er mødes man typisk med over 60 mennesker på en normal skoledag, fordi klasserne blandes, når der for eksempel er valgfag eller idræt.

- Det er helt sikkert ikke i orden at mødes på tværs af klasserne. Men når man blander 60-75 personer i løbet af en skoledag, kan det jo ikke udelukkes, at det også er en del af årsagen til smittespredningen.

- Det er ikke en kritik af rektor, for han har fået af vide af ministeriet, at vi skal holde hverdagen så normal som muligt. Men det er måske lidt billigt købt bare at skyde skylden på festerne, siger han til SE og HØR.

På skolen er der krav om mundbind på fællesarealer, og der er stillet håndsprit frem. Men Michael Wittrock mener, at man burde tage flere forholdsregler, når der er mistanke om smittespredning.

- Man bør holde fysisk undervisning med sin stamklasse og have virtuel undervisning med valgfagsklasserne. Det er for meget at mødes 60 personer i løbet af en dag, siger han.

Sponsoreret indhold