Krimi9. november 2020

Grusom video af minkaflivning går viralt

Vi skal advare om meget grafiske og voldsomme scener
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I sidste uge meldte statsminister Mette Frederiksen ud, at alle mink i Danmark skal aflives, fordi coronavirus er muteret i dyret og har spredt sig til mennesker.

Siden da har myndighederne kæmper for at aflive landets op til 17 mio. mink med lynets hast. Og måske, det går lidt for hurtigt: Det viser en video fra en minkfarm i Hjørring Kommune, der er gået viralt.

Den voldsomme video er filmet af Flemming Olsen, der er ansat på en minkfarm i den nordjyske kommune, og han har delt den på sin Facebook-profil, hvor den siden i går er delt over 20.000 gange og kommenteret over 6000 gange.

I videoen ser man to "mink-aflivere", der forsøger at lukke en boks fyldt med døde mink. En af minkene er dog stadig i live og forsøger at tage flugten, mens de to medarbejdere prøver at mase den levende mink ind i boksen.

- Det er noget svineri, det her, råber Flemming Olsen i videoen, der næsten ender i håndgemæng med de to medarbejdere, fordi han filmer den levende mink.

- Det er slet ikke værdigt. Det har ikke noget med dyrevelfærd at gøre. Hvordan kan Fødevaretyrelsen tillade det her?, siger han til TV 2 Nord.

Minkene aflives ved at blive gasset i kasser, og Fødevarestyreseln har over for det nodjyske mediet reageret på klippet:

- Vi vil se på, hvad der er sket her og være ekstra påpasselige med, at de skal kunne lukkes, og at de er i den stand, de skal være. På baggrund af det her vil vi have et ekstra øje på, at de er lukket tilstrækkeligt, siger Flemming Kure Marker, der er veterinærchef i VeterinærNord i Fødevarestyrelsen, til TV 2 Nord.

Du kan se videoen via linket herunder - vi skal advare om meget grafiske og voldsomme scener:

Se videoen, der er gået viralt.

Sponsoreret indhold