Krimi14. marts 2024 (opd. 14. marts 2024)

Grundlovsforhør: Seks unge mænd tiltalt for drab begået med træ

Seks mænd er netop blevet fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for drab og fareforvoldelse, efter en 55-årig mand døde natten til onsdag
En 55-årig mand blev kort efter midnat tirsdag dræbt, da et træ faldt ned over hans bil. Seks mænd er sigtet i sagen.
En 55-årig mand blev kort efter midnat tirsdag dræbt, da et træ faldt ned over hans bil. Seks mænd er sigtet i sagen.
 Foto: Presse-fotos

SENESTE: Nu har dommeren besluttet sig

LÆS OGSÅ: Forstander i sorg: 55-årig mand dræbt i Sorø var efterskolelærer

For kort tid siden trådte seks unge mænd ind i et stuvende fyldt retslokale 2 ved Retten i Næstved, hvor de lige nu bliver fremstillet i grundlovsforhør.

De er alle sammen sigtet for drab og fareforvoldelse, efter en 55-årig mand kort efter midnat tirsdag blev dræbt af et træ på Parnasvej i Sorø. Udover sigtelsen for drab og farevoldelse, er de alle seks subsidiært sigtet for straffelovens paragraf 241, der omhandler uagtsomt manddrab.

Sigtelsen blev for kort tid siden læst op i retslokalet, hvor de unge mænd med alvorlig mine havde taget plads bag deres advokater. – De nægter sig alle seks skyldige i den alvorlige anklage.

Politiet mener, at de unge mænd fældede træet, som derefter ramte ned i den midaldrende mands bil, som derved afgik ved døden. Alle de sigtede mænd er mellem 19 og 21 år gamle.

Siden natten til onsdag har politiet arbejdet intensivt med sagen, og i første omgang kunne politiet i går melde ud, at de havde anholdt fire mænd og sigtet dem for drab. Om aftenen blev yderligere tre mænd så anholdt, mens den ene siden er blevet løsladt.

Meget unge mænd

De seks unge mænd trådte alle sammen ind i retslokalet og kiggede sig lettere forundret rundt på de mange fremmødte journalister.

De ser alle sammen brødbetyngede ud og flere af dem sidder med armene over kors eller med hovedet stift rettet ned mod gulvet. De ligner alle normale, unge mænd.

De seks forsvarere anmodede alle om et navneforbud for deres klienter, efter sigtelsen var blevet læst op. Den ene argumenterede blandt andet med, at hendes klient på ingen måder var kendt af politiet eller tidligere dømt.

Dommeren nedlagde hurtigt et navneforbud og begrundede det med, at det ville være en unødvendig krænkelse, hvis de sigtedes navne og identitet blev kendt i offentligheden.

Anklagemyndigheden havde også en anmodning om et navneforbud for den afdøde - hvilket pressen protestrede imod, da den 55-årige mands arbejdsplads blandt andet har udtalt sig om sagen, og da der kunne være et ønske fra de pårørende om selv at udtale sig, som de har gjort til et andet medie.

Dommeren endte i den forbindelse med at udstede et referatforbud, hvorfor pressen ikke må gengive den 55-årige mands navn i pressen.

Efterfølgende havde anklagemyndigheden en anmodning om dørlukning, hvilket blandt andet skyldes det tidlige stadige af efterforskningen, lød det.

Dommeren valgte - helt som vanligt - at lukke dørene for offentligheden og pressen, og de seks unge mænd og deres forsvarere blev som de eneste tilbage i retslokalet sammen med en håndfuld betjente.

Lige nu er grundlovsforhøret dermed stadig igang ved Retten i Næstved, hvor der senere torsdag vil blive taget stilling til, om der er begrundet mistanke i sagen mod de seks unge mænd.

SE og HØR følger sagen

Sponsoreret indhold