Krimi8. april 2020

Genåbning af Danmark: Skuffende nyt fra minister

Regeringen har netop holdt et nye pressemøde. Her blev en plan fremlagt for genåbningen af skoler og dagsinstitutioner
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200408-110215-l_39mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix/Philip Davali

Onsdag 15. april kan forældre se frem til, at de igen kan aflevere deres børn i rundt omkring i vuggestuer, børnehaver og skoler.

Men det er ikke sikkert, at alle steder er klar til at tage imod børnene. Det siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) netop nu på et pressemøde.

- Det bliver en gradvis og kontrolleret åbning, der skal følge retningslinjerne fra sundhedsstyrelsen.

- Præcis hvordan genåbning bliver på den enkelte skole bliver bestemt af kommunerne. Rammerne skal være på plads, inden institutionerne og skoler kan åbne igen, og det er ikke alle steder, der kan det den 15. april.

- Det er kun steder, der er klar til at modtage børn, der vil åbne og følger sundhedsstyrelsen ret restriktive retningslinjer, siger Pernille Rosenkrantz-Theil på pressemødet.

Alle institutioner og skoler skal nemlig have fuldstændig styr på Sundhedsstyrelsen retningslinjer, inden de kan tage imod børne.

Og det er et stort arbejde at få organiseret det på den måde, lyder det fra børne- og undervisningsministeren.

De deltager på pressemødet:

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S)

Erhvervsminister Simon Kollerup (S)

Formand for KL Jacob Bundsgaard (S)

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm

Er kommunerne ikke klar til at genåbne skole og daginstitutioner, skal de ikke genåbne.

- Det tager den tid, det tager. Den elastik skal vi have over for hinanden, børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil

Mange forældre har på sociale medier spurgt, hvordan deres børn skulle kunne indordne sig under de nye retningslinjer. Her kunne både Pernille Rosenkrantz-Theil og direktøren for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm berolige.

- Pædagogerne må gerne trøste og skifte børne. Og børne må gerne lege og være børn. Men de kommer til at være sammen i mindre grupper end de plejer at være, lød svaret fra ministeren.

Ifølge myndighederne er der taget højde for, at børne vil lege og kræver omsorg.

Børne- og undervisningsministeren varsler, at det bliver en ny og anderles hverdag for alle uddannelses- og børneinstitutioner.

Sponsoreret indhold