Krimi 24. juni 2021

Gemte kokain under kjolen: Præst angriber biskopper med syre

Den græsk ortodokse kirke ramt af voldsomt angreb fra tidligere en tidligere præst
Foto: Ritzau/Scanpix

På vej ind til et møde i den græsk ortodokse kirkes hovedsæde onsdag blev syv biskopper og tre advokater angrebet af en præst med syre.

De var netop på vej ind til en disciplinærhøring, hvor det skulle besluttes om den pågældende præst skulle smides ud af kirken.

Det skriver The Guardian.

Overfaldet fandt sted foran Petraki klosteret i Athen.

Tilbage i juni måned 2018 blev præsten opdaget i at gemme 1,8 gram kokain under sin præstekjole. Angiveligt lå de gemt omkring hans skridt, skriver det græske medie Ta Nea.

For kort tid siden blev han dømt for besiddelse af kokain til eget forbrug. Og nu skulle kirken tage stilling til, hvilke konsekvenser det skulle have for manden.

Tre af biskopperne blev onsdag aften indlagt med voldsomme forbrændinger i ansigtet og på hænderne forårsaget af syren. To af advokaterne blev kortvarigt indlagt.

Ifølge Daily Mail beskriver et vidne, hvordan biskopperne begyndte at skrige, da de blev ramt med syren. Flere af dem begyndte angiveligt også at bløde.

Vidnet blev meget chokeret og kunne ikke bevæge sig eller sige noget.

Kort efter angrebet blev præsten anholdt af politiet i Athen. Betjenten der anholdte manden blev ramt af syren, som han stadigvæk holdte på sig.

Præsten bliver torsdag fremstillet for en dommer.

Sponsoreret indhold