Krimi 18. marts 2020

Frygteligt: Politiet advarer mod falske sundhedsmedarbejdere

En række ældre borgere har fået besøg af folk, der udgiver sig for at komme fra Sundhedsstyrelsen. Flere har været udsat for tyverier
Foto: Local Eyes - arkivbillede

Som om tyverier på hospitaler ikke var nok.

Nu advarer Rigspolitiet mod svindlere, der forsøger at stjæle fra ældre borgere under påskud af, at de er udsendt af Sundhedsstyrelsen.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelse.

I de få tilfælde, som politiet kender til, har svindlerne opereret ved at ringe på hos ældre borgere og sige, at de kommer fra Sundhedsstyrelsen.

De siger, at de er kommet for at rengøre de ældres hjem. Svindlerne har i enkelte tilfælde været iklædt mundbind og handsker. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Når først svindlerne er kommet ind i hjemmet, er det i enkelte tilfælde lykkedes dem at stjæle værdigenstande og kontanter fra de uanende ældre borgere.

Rigspolitiet oplyser, at Sundhedsstyrelsen ikke sender medarbejdere ud til private, og politiet understreger, at man ikke skal lukke fremmede ind i sit hjem.

Politiet opfordrer endvidere børn og børnebørn til ældre borgere til at advare dem mod risikoen for svindel, og at fortælle dem, at de ikke skal lukke fremmede ind.

Sponsoreret indhold