Krimi27. februar 2020

Frygt for corona-virus: TV 2-ansatte sendt hjem

Mindst 13 ansatte hos TV 2 er i dag blevet sendt hjem i karantæne, efter det tidligere på dagen kom frem, at den første smittede dansker arbejder hos TV 2
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200226-160422-4_68mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Mindst 13 medarbejdere på TV 2 i København er i dag blevet sendt i hjemmekarantæne i 14 dage.

Det oplyser nyhedsdirektør Mikkel Hertz til TV 2.

Det sker, efter det i morges kom frem, at det den første smittede dansker - Jakob Tage Ramlyng - arbejder hos TV 2.

Jakob Tage Ramlyng var i sidste uge på ferie i Italien med sin familie.

Efter familien kom hjem mandag, begyndte han at udvise symptomer, og natten til i dag fik han så at vide, at han er ramt af corona-virusset.

Han er nu i hjemmekarantæne i 14 dage og er ved godt mod, fortæller han til TV 2.

- Vi er selvfølgelig dybt rystede over, at det vi troede var stærkt usandsynligt, nu er vores virkelighed. Vi skal være i karantæne i vores eget hjem i 14 dage.

- Det kommer til at betyde en masse opkald fra lægefagligt personale og videre undersøgelser. Meget falder på plads i løbet af de næste dage.

FAKTA

Coronavirus, kendt som COVID-19 , er en familie af virus, der kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene.

Det første tilfælde blev fundet i Wuhan i Hubei-provinsen i den østlige del af Kina i december 2019.

Udbruddet spreder sig ved person-til-person smitte.

På nuværende tidspunkt beskriver WHO, at COVID-19 i 80 procent af tilfældene giver milde symptomer, mens 15 procent bliver så syge, at de må indlægges på sygehus.

Yderligere fem procent bliver så alvorligt syge, at indlæggelse på intensiv afdeling bliver nødvendigt.

Alvorlig sygdom ses primært hos ældre og svækkede.

Hvis du har været i områder med smitte, skal du være opmærksom på om du udvikler tegn på sygdom i luftvejene med feber, hoste eller åndenød inden for 14 dage efter hjemkomst. Sker dette så bliv hjemme og ring til din læge, vagtlæge eller Akuttelefonen. Husk at oplyse, at du har været i område med smitte.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

- Når vi følte os raske til det, skulle vi gå i skole og på arbejde som normalt. Vi er ved godt mod, selvom vi er trætte og præget af hovedpine, ondt i halsen og hoste.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har tidligere erklæret udbruddet af corona-virusset for en international sundhedskrise, og de seneste uger har virusset spredt sig som en steppebrand over det meste af verden.

De seneste dage har der desuden været flere bekræftede tilfælde i Europa.

Lande som Østrig, Norge, Schweiz og Kroatien har bekræftet tilfælde af corona-virus, og nu er turen altså kommet til Danmark.

Sponsoreret indhold