Krimi29. marts 2023(opd. 29. marts 2023)

Forsvarer i Mia-sagen: Forventer klient vil erkende usømmelig omgang med lig

7. juni tager Retten i Aalborg hul på sagen mod den 37-årige mand, der er tiltalt for drabet på Mia Skadhauge Stevn
Forsvarsadvokat Mette Grith Stage repræsenterer den 37-årige mand, der er sigtet for at have dræbt Mia Skadhauge Stevn i februar sidste år.
Forsvarsadvokat Mette Grith Stage repræsenterer den 37-årige mand, der er sigtet for at have dræbt Mia Skadhauge Stevn i februar sidste år.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den 37-årige mand fra Flauenskjold er tiltalt for at have dræbt og voldtaget Mia Skadhauge Stevn. Ifølge hans forsvarer Mette Grith Stage nægter han sig skyldig i drab og voldtægt.

Det siger hun til SE og HØR.

Men når sagen tager sin begyndelse forventer hun dog, at han erkender usømmelig omgang med lig.

- Jeg forventer, at min klient, når sagen tager sin begyndelse, så tilstår usømmelig omgang med lig.

- Deraf indgår der ikke, at han fuldstændig er enig i den beskrivelse, der er i anklageskriftet, men han erkender, at lovens bestemmelser om usømmelig omgang med lig er overtrådt, siger Mette Grith Stage videre.

- Han vil når han får mulighed for at forklare sig i retten give sin version af hændelsesforløbet. Og også fortæller nærmere om, hvad der helt præcis ligger i den erkendelse.

Usømmelig behandling af lig straffes højt med seks måneder fængsel.

Af anklageskriftet fremgår det, at manden tilbød Mia Skadhauge, der var tydeligt påvirket af alkohol, et lift i sin varebil fra Vesterbro i Aalborg 6. februar sodste år. Her kørte han hende med vilje ud i et øde skovområde ved Hammer Bakker og efterfølgende til sit hjem i Flauenskjold. Ifølge anklageskriftet tvang han den unge pige til andet seksuelt forhold end samleje.

Drabet skete ifølge anklageskriftet, hvor hun blev udsat for betydelig lemlæstelse blandt andet ved "kvælning, sammenklemning af brystkassen, en kombination heraf eller lignende forårsagede en længerevarende hindring af blodafløbet fra hovedet".

Det medførte, at den 22-årige kvinde blev påført flere skader. Blandt andet en udtalt blodopstemning i hjernen og en ledsagende tynd film af blod under den hårde hjernehinde. Det førte i sidste ende til, at hun afgik ved døden.

Han er også tiltalt for usømmelig behandling af lig ved at have parteret Mia Skadhauge i ikke under 231 dele, og placeret flere af ligdelene i afløbsrens og opblandet kausisk soda med henblik på at opløse delene. Det gjorde han i perioden frem til 9. februar klokken 11.20.

Den i dag 37-årige mand brugte ifølge tiltalen en elektrisk bajonetsav, en hobbykniv og en saks.

Ad flere omgange spredte han ifølge anklageskriftet ligdelene i Dronninglund Storskov, hvor flere af ligdelene blev gravet ned i forskellige grave i området, imens andre ligdele blev fordelt i skovbunden.

Den i dag 37-årige, der er tiltalt i sagen, har siddet varetægtsfængslet siden februar sidste år. Sagen begynder efter planen ved Retten i Aalborg 7. juni. Der er afsat ni retsdage, og der ventes dom i slutningen af måneden.

Sponsoreret indhold