Krimi 25. juni 2019

Forklaringer i retten om drabet på Louisa gav publikum kuldegysninger

I december sidste år blev 24-årige Louisa Vesterager Jespersen og hendes norske veninde 28-årige Maren Ueland brutalt dræbt under en rejse til Marokko.
(Foto: Privat)

24 mænd sidder på anklagebænken i den marokkanske by Salé tiltalt for blandt andet lovprisning af terror, stiftelse af terrorcellen og forberedelse og udøvelsen af terrorhandlingen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Under retssagen er der kommet skræmmende og hjerteskærende detaljer frem om den terrorgruppe, som stod bag drabene. Og da én af de tiltalte afgav forklaring fik det de tilhørerne i retslokalet til at gyse.

Hovedmanden bag de uhyggelige drab har ved tidligere retsmøder givet udtryk for, at han fortrød at have dræbt Maren og Louisa.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Twitter

I en video offentliggjort på Twitter tog de fire mænd ansvar for angrebet. (Foto: Twitter)

Men der var tvært imod ingen anger at spore, da den 22-årige Said Taoufik blev stillet foran dommeren i retten. Det skriver den franske avis Le Monde.

Modsat virkede det angiveligt nærmere som om, at han fortrød, at han ikke tidligere havde begået terror.

 • - Vil du fortsætte med at bedrive Jihad (hellig krig, red.)?, spurgte dommeren den 22-årige mand.

 • - Ja, selvfølgelige, svarede han ifølge det franske medie, som var til stede i retten.

 • Artiklen fortsætter under billedet... 

Foto: Marokkansk Politi
 • Hovedmanden bag angrebet er tidligere dømt for terrorrelaterede forbrydelser (Foto: Marokkansk politi)

 • Men det var svaret på dommerens spørgsmål, om hvorvidt han ’satte pris på’, hvordan Louisa og Maren blev henrettet, der fik de tilhørerne til at gyse.

  • - Vi burde havde dræbt mænd snarere end kvinder, svarede Said Taoufik koldt.

 • Den kolde reaktion i retten er ifølge det franske medie ikke enestående for de i alt 24 mænd, som sidder på anklagebænken.
 •  

 • - Det er første gang, at jeg ser tiltalte på den måde, som ikke angrer. De står ved deres kriminelle handling, taler om den i detaljer og er stolt af den. De vil være martyrer. Det er terrormaskiner, som har tabt enhver form for medmenneskelighed, siger Khalid El Fatouri, der er bistandsadvokat for Louisas familie, til Jyllands-Posten.

 • Der forventes at falde dom i sagen mod de 24 mænd på torsdag i denne uge. Det norske medie VG har tidligere beskrevet, hvordan fire af de tiltalte for selve drabshandlingerne har erkendt, at de henrettede de to kvinder.

  Sponsoreret indhold