Krimi3. december 2020

Rystende sager om børn, der var isoleret i årevis

En svensk sag om en 41-årig mand, der har levet isoleret fra samfundet i flere årtier, vækker opsigt. Men det er ikke første gang, at børn har været holde ude af samfundet i årevis
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jonathan_nackstrandafpritzau_scanpix.jpg
 Foto: Jonathan NackstrandAFP/Ritzau Scanpix

I Sverige er alles opmærksomhed rettet mod en mystisk sag fra det sydlige Stockholm.

En 41-årige mand er blevet fundet af sin søster i deres 70-årige mors lejlighed i søndags. Han manglede sine tænder, var alvorligt underernæret, kroppen var fyldt med gamle sår og han talte slørret.

Straks blev moderen sigtet for at have holdt sin søn indespærret i 28 år, men torsdag lød det, at hun ikke længere var sigtet i sagen, skriver Aftonbladet.

Men der var ingen låste døre, og han var ikke bundet fast. Derfor vurderer politiet, at der ikke er sket noget kriminelt, som har forhindret den 41-årige i at forlade lejligheden.

Expressen skrev onsdag, at ifølge søsteren så var den 41-årige mand ikke fysisk låst inde, men han skulle være brudt helt ned mentalt, og at har moderen forsøgt at kontrollere hans liv og isolere ham fra samfundet, siden han blev taget ud af skolen som 13-årig.

Selvom den svenske sag efter alt at dømme alligevel ikke handler om en mor, der har låst sit barn væk, så sker det for tid til anden, at gruopvækkende sager af den karakter opdages.

Læs tre gruopvækkende historier her, hvor forældre har holdt deres børn fanget.

"House of horror"

13 brødre og søstre i aldrene to til 29 år blev opdaget i 2018 efter at have været holdt indespærret i årevis af deres forældre, David og Louise Turpin, tæt ved Los Angeles i USA. Sagen blev døbt "house of horros" (rædselshuset, red.).

De blev reddet, efter en af pigerne på 17 år havde samlet sig mod til at flygte ved at hoppe ud ad et vindue i huset og ringe til politiet. Hun havde aldrig været udenfor før det øjeblik.

https://imgix.seoghoer.dk/riverside_county_sheriffs_depar.jpg
 Foto: Riverside County Sheriffs Depar/Ritzau Scanipx

David og Louise Turpin erklærede sig skyldige i at have misbrugt og tortureret 12 af deres 13 børn i årevis. Foto: Riverside County Sheriffs Depar/Ritzau Scanipx

12 af de 13 børn blev tortureret, sultet, tæsket, holdt vågne og bundet til senge med kæder.

- Mine forældre tog hele mit liv fra mig, men nu tager jeg mit liv tilbage, sagde en af døtrene, da sagen var for retten, skriver New York Times.

Forældrene Turpin blev idømt livstidsfængsel.

Fritzl kælder

Josef Fritzl holdt sin fatter fanget i sin lydtætte kælder i Østrig, hvor han voldtæg hende igen og igen.

Der skulle gå 24 år, før det blev stoppet. I de mere end to årtier, hvor datteren Elisabeth var låst inde, fik Josef Fritzl syv børn med hende.

Elisabeth blev som 18-årig lokket ned i kælderen, hvor han bedøvede hende og låste hende inde. Josef Fritzl fortalte sin kone, at Elisabeth var løbet væk for at tilslutte sig en kult.

https://imgix.seoghoer.dk/helmut_fohringer_3.jpg
 Foto: Helmut Fohringer/Ritzau Scanpix

Josef Fritzl fik flere børn med sin egen datter i sin kælder. Foto: Helmut Fohringer/Ritzau Scanpix

Fritzl blev idømt livstidsfængsel i 2009. Han skulle eftersigende have skiftet navn siden da.

Mariquitas monster

Da Alba Nidia blot var fem år, døde hendes mor, og få år efter begyndte årtier med incest.

I 25 år blev hun tvunget til at holde sig inde i huset i Columbia med sin far, Arcedio Alvarez, som fik øgemavnet "Monster of Mariquita". Han voldtæg hende gentagende gange og gjorde hende gravid 14 gange. Otte af børnene overlevede.

Alba Nadias flygtede til sidst med flere af sine børn. Hun endte med at anmelde sin far i 2009.

- Jeg var ikke klar over, hvad der skete med mig i lang tid, det virkede normalt, sagde hun dengang til ugeskiftet Semana.

Da sagen kom for retten, benægtede den dengang 58-årige mand, at han skulle være far til Alba Nidia. Ifølge ham havde han adopteret hende, og dermed var det ikke incest.

Men adskillige tests beviste, at han var hendes far.

Arcedio Alvarez blev idømt 15 år fængsel, men nåede aldrig af afsone hele dommen. Han døde i 2011.

Sponsoreret indhold