Krimi18. maj 2021

Folketingspolitiker Brigitte Klintskov Jerkel går på sygeorlov efter blodprop i hjernen

Hun følger lægernes råd om ikke at vende til arbejdet med det samme
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/design_uden_navn_37.png
 Foto: Fotograf Aasmul

Den konservative folketingspolitiker Brigitte Klintskov Jerkel går på sygeorlov.

Det gør hun, efter hun er blevet ramt af en mindre blodprop i hjernen for lidt mere end tre uger siden, meddeler hun på Facebook.

- Det var mit håb, at jeg hurtigt kunne komme tilbage på benene igen, men sådan er det desværre ikke gået, skriver hun i opslaget, hvor hun deler et billede fra hospitalssengen.

Den 51-årige politiker har siden den chokerende nyhed om blodproppen fået en høj dosis medicin, hun ikke har kunne tåle, og hun har været gennem en lang række undersøgelser.

Kroppen har derfor stadig brug for ro til at komme sig, og lægernes råd er, at hun ikke skal vende tilbage til jobbet lige med det samme.

- Derfor følger jeg nu deres råd, når jeg går på sygeorlov frem til partiets sommergruppemøde den 17. august, hvor jeg forventer at være stærkt tilbage. Det kan I godt regne med. For jeg er bestemt ikke færdig med at arbejde for de konservative mærkesager i både Folketinget og Greve Byråd, skriver hun.

Brigitte Klintskov Jerkel, som er børne- og familieordfører, kontaktede sin læge, fordi hun blev utilpas, da hun en ganske normal torsdag var på arbejde på Christiansborg.

Lægen sendte hende efter en undersøgelse straks videre til akutmodtagelsen på Køge Universitetshospital, da der var mistanke om en blodprop i hjernen.

Mistanken var god nok.

Blodproppen skyldes en forsnævring af hovedpulsåren i højre side.

Sponsoreret indhold