Krimi28. januar 2020

Første dansker undersøges for coronavirus

Sundhedsstyrelsen oplyser, at den første dansker undersøges for den dødelige virus
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200125-120342-l_22mb_0.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

Den første danske patient bliver nu undersøgt for coronavirus.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen.

'Infektionsmedicinsk afdeling på Skejby har her til aften modtaget en patient med feber og hoste. Patienten blev indlagt fra hjemmet og direkte på en særlig højisolationsstue', skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelse.

Aarhus Universitetshospital oplyser, at personen ved ankomsten til hospitalet blev ført ind på hospitalet i en isolationsdragt. Personalet er iført beskyttelsesdragter, når de er sammen med patienten. De har blandt andet taget blodprøver fra personen.

'Efter undersøgelsen på sygehuset fastholdes mistanke om at patienten er smittet med ny coronavirus. Patienten vil derfor forblive indlagt i højisolation, og der er samtidig sendt prøve fra patienten til undersøgelse på Statens Serum Institut, hvor der forventes svar i nat', lyder det videre i pressemeddelsen.

Det er Statens Serum Instiut, der skal analysere prøverne fra patienten og fastslå, om patienten er smittet med den dødelige virus.

Om Coronavirus:

De rapporterede smittede har haft symptomer på lungebetændelse: feber, tør hoste i nogle tilfælde besværet vejrtrækning og tegn på lungebetændelse på røntgenbilleder. Det er sandsynligt, at 2019-nCoV også kan give milde symptomer, der ikke nødvendigvis fører til undersøgelse og indlæggelse. Det reelle antal tilfælde kan derfor være større end det rapporterede. Det ser indtil videre ikke ud til, at 2019-nCoV er så alvorlig som fx SARS og MERS. Dødeligheden ser ud til at være lavere, men der er mange usikkerheder ved alene at sammenholde antal døde med antal påviste tilfælde.

Kilde: Statens Serum Institut

Patienten vil først blive frigivet fra isolation, hvis prøverne er negative.

Ifølge TV 2 har personen været på rejse i Kina. Danskeren har været i Hubei-provinsen.

Ifølge Statens Serum Institut er risikoen for at blive smittet i Danmark vurderet til at være meget lav.

Stammer fra Kina

Den dødelig coronavirus spreder sig lige nu rundt omkring i hele verden. Indtil videre er det officielle dødstal på 106 personer, skriver CNN.

Ifølge den verdenssundhedsorganistationen WHO blev det første tilfælde af den dødelige sygdom opdaget i Kina 8. december sidste år.

Det skete i den kineskiske millionby Wuhan, der ligger i Hubei-provinsen i det østlige Kina. Folk der er smittet med sygdommen oplever en form for forkølelse, der har feber, hoste, stakåndethed og lungebetændelse.

I Kina er omkring 4515 personer smittet med coronavirus. I hele verden er 4585 personer smittet.

Klar til smitte

Sundhedsstyrelsen sendte i sidste uge en meget detaljeret guide ud til det danske sundhedsvæsen.

To hospitaler er udpeget til at skulle tage sig af folk, der er smittet eller undersøges for coronavirus. Det er Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital.

Coronavirus er en bred betegnelse for virussen, der hedder MERS-Coronavirus eller SARS.

Tilbage i 2003 var en variant af virussen i udbrud, den er bedre kendt som SARS-epidemien.

Ifølge Statens Serum Institut hedder virussen, der lige nu florerer 2019-nCoV.

Læs mere om coronavirus på Statens Serum Instituts hjemmeside her.

Sponsoreret indhold