Krimi27. maj 2021

Flyselskab lokker med gratis billetter til færdigvaccinerede

I Australien går det så sløvt med udrulningen af vaccineprogrammet, at et flyselskab nu overvejer, hvordan de motiverer flere til at få stikkene
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega690665_004.jpg
 Foto: MEGA

I et forsøg på at skubbe gang i noget, der minder om normaliseret flytrafik, overvejer et flyselskab at sætte gratis flybilletter på højkant.

Det er Australiens største flyselskab, Qantas, der lægger planer om at belønne passagerer, der har fået begge vaccinestik mod coronavirus.

De belønningsformer, der er på tegnebrættet, er flere bonuspoint eller ligefrem gratis billetter. Det skriver Reuters.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/20210527-125632-2-1920x1440we.jpg
 Foto: Chris Putnam/Zuma/Ritzau Scanpix

Here we go again. Der hamstres atter i Melbourne efter en ny nedlukning, der trådte i kraft torsdag, i kølvandet på et udbrud. Foto: Chris Putnam/Zuma/Ritzau Scanpix

- Som et stort firma, der er afhængig af rejser for at få vores folk og fly tilbage i arbejde, er vi naturligvis motiverede til at hjælpe med den nationale vaccineindsats, lyder det fra Qantas-chefen Stephanie Tully.

- Vi overvejer stadig, hvordan det kommer til at fungere, men incitamentet kan være Qantas-point eller fribilletter til Qantas eller Jetstar eller statuskreditter til loyale flyvere, fortsætter han.

Der er en særlig grund til, at firmaet næsten ikke kan vente på, at australierne er beskyttede mod coronavirus. For når internationale flyvninger genoptages senere på året, kommer det selskabet til at kræve, at passagererne er færdigvaccinerede.

Lige nu sælger Qantas billetter til lande som USA, Storbritannien og Japan fra slutningen af december. Det kan dog være, at genåbningen for flyrejser bliver yderligere udskudt indtil midten af 2022.

Nyt udbrud - ny nedlukning

Forslagene, der har til hensigt at få flere vaccineret, lander midt i en tid, hvor et nyt udbrud er blusset op i den australske metropol Melbourne, som har ført til en uge lang nedlukning og strenge restriktioner.

Udbruddet vækker bekymring i Australien, og det belyser, at der ikke er nok vaccinerede i landet.

Ifølge BBC er der nogle steder problemer med vaccinationssteder, hvor borgere dukker op, men så er stedet løbet tør. Andre steder ligger vaccinerne på køl, uden nogen dukker op for at tage imod dem.

Så mens Australien generelt har været gode til at holde smitten nede med ca. 30.000 tilfælde og 910 dødsfald, så fortæller vaccinationstallene en anden historie.

Mindre end 10 procent af alle australiere er nemlig vaccinerede.

United Airlines er i begyndelsen af ugen selv kommet op med et lignende initiativ, der skal lokke amerikanerne til at få vaccinedoserne i overarmen.

Hver dag i juni måned kan medlemmer i deres loyalitetsprogram deltage i et lotteri, hvor prisen er et par fribilletter til hvilket som helst sted i verden, som selskabet flyver til.

Sponsoreret indhold