Krimi30. marts 2024 (opd. 30. marts 2024)

Flere taget som gidsler

En mand har taget flere personer som gidsler i holland

Alle gidsler er lørdag frigivet uskadte efter en gidseltagning på en natklub i den hollandske by Ede.

Samtidig er en mistænkt blevet anholdt.

På et pressemøde oplyses det, at den formodede gerningsmand var kendt af politiet i forvejen, skriver nyhedsbureauet AFP.

Han havde truet gidslerne med flere knive, han havde medbragt, men terror var ikke hans ærinde ifølge politiet.

- Lykkeligvis endte det alt sammen godt, siger en talskvinde for politiet.

Dramaet sluttede ifølge det hollandske nyhedsbureau ANP, da to mænd - den ene iført en elefanthue - forlod natklubben med hænderne over hovedet.

Manden med elefanthuen var den mistænkte. Han blev lagt i håndjern af politiet. Lidt tidligere på dagen havde han frigivet tre unge mænd.

Politiet modtog kvart over fem i morges meldinger om, at en bevæbnet mand havde taget et antal gidsler på natklubben Cafe Petticoat i Ede.

Lokale medier har ifølge AFP berettet, at en "forvirret" mand væltede ind på stedet tidlig morgen og fremsatte trusler. Det viste sig, at han havde taget fire personer som gidsler.

Politiet i byen spærrede bymidten af og evakuerede beboere i omkring 150 bygninger omkring natklubben.

Politi i kampuniformer og sprængstofeksperter indfandt sig også på stedet. Det havde forlydt, at gerningsmanden var bevæbnet med sprængstoffer, men det er ikke blevet bekræftet.

Gidseltagningen endte uden ofre eller tilskadekomne. Det vil blive undersøgt, om den mistænkte har psykiske problemer, siger politiet.

Ede ligger i den østlige del af Holland mellem de større byer Arnhem og Utrecht. Byen har cirka 120.000 indbyggere.

Holland har oplevet flere terrorangreb og planer om det. Men det har ikke været i det omfang, som man har set i lande som i Frankrig og Storbritannien eller nabolandet Belgien.

I 2019 skete et angreb, som rystede mange hollændere. Her skød den tyrkiskfødte mand Gökmen Tanis vildt omkring sig i en sporvogn i Utrecht og dræbte fire personer.

Han indrømmede senere, at formålet var terror. Angrebet lammede ifølge AFP stort set al trafik og liv i byen, der er Hollands fjerdestørste.

Sponsoreret indhold