Krimi18. januar 2024

Flere hashkøbere sigtes efter skærpet indsats på Christiania

Politiet har indført en skærpet strafzone målrettet hashhandlen i København. Onsdag blev 29 købere sigtet

29 personer kan muligvis forvente at få en bøde på dobbelt størrelse, efter at de er blevet sigtet for besiddelse af hash til eget forbrug på Christiania.

Det oplyser Københavns Politi på det sociale medie X - det tidligere Twitter.

Personerne er blevet sigtet onsdag. To af dem er under 18 år.

Politiet har den seneste tid øget tilstedeværelsen på Christiania i København for at forsøge at sætte ind over for den organiserede hashhandel. Blandt andet efter at man har indført en såkaldt målrettet skærpet strafzone, som kan give dobbelt straf for både købere og sælgere.

Og det vil betyde, at flere vil blive sigtet. Det gælder også købere. Det siger Morten Bentzen, der er politikommissær ved Københavns Politi.

- Når politiet får et nyt redskab som nu, så har vi et øget fokus på den målrettede skærpede strafzone. Så derfor vil det være naturligt, at det afstedkommer flere sigtelser derude, siger han til Ritzau.

Også torsdag er Københavns Politi til stede i Pusher Street på Christiania.

Politiet har således ryddet boderne og lukket hashhandlen. Politiet vil være til synligt til stede på Christiania og området omkring resten af dagen, lyder det.

Imens den skærpede indsats ventes at medføre flere sigtelser, så er det ikke muligt at give et svar på, hvor mange der på daglig basis er blevet sigtet for besiddelse af hash til eget forbrug, inden strafzonen blev indført.

Det varierer fra indsats til indsats, siger Morten Bentzen.

- Vi skal sikre os, at køberne ikke køber deres hash ude på Christiania, for der vil de være med til at støtte "organiserede kriminelle" og et åbenlyst hashsupermarked. Og det er det, vi ønsker at komme til livs, siger han.

Ifølge Morten Bentzen er alle de 29 personer, som er blevet sigtet onsdag, blevet standset på vej ud af Christiania, hvor de ifølge politiet har købt hash.

Det er dog ikke muligt for politikommissæren at sige, hvor meget de hver især har haft på sig.

De 29 personer, der er blevet sigtet derude, står til at skulle modtage en bøde. Får man en bøde første gang i den strafskærpede zone, bliver den dobbelt så stor som den normale. Den normale bødestraf er 2000 kroner.

- Så det vil sige, at der lægger politiet op til en bøde på 4000 kroner, siger Morten Bentzen.

Sponsoreret indhold