Krimi8. december 2020

Fitness-kæde til medlemmer i berørte kommuner: Bliv væk

Nogle vil tilsyneladende ikke lade sig stoppe af, at fitnesscentre lukker ned i 38 af landets kommuner
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/djurhuus_kristianritzau_scanpix.jpg
 Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Fitnesskæden LOOP Fitness er klare i spyttet: Bliv væk, hvis du bor i en af de 38 berørte kommuner.

Fra onsdag lukker landet nemlig delvist ned, og det betyder blandt andet, at fitnesscentre i 38 kommuner skal holde lukket frem til og med 3. januar.

Men i princippet er der ikke nogen restriktioner, der holder en fra at rejse til en anden kommune og træne i et fitnesscenter der. LOOP Fitness er dog klar til at skrue op for tiltagene for at holde folk fra de 38 kommuner væk fra deres åbne centre.

https://imgix.seoghoer.dk/christian_lindgrenritzau_scanpix.jpg

Der er lukket for det varme vand, hvis du fra onsdag gerne vil træne hos LOOP Fitness, men bor i en af de 38 berørte kommuner. Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

- De har ikke adgang. Man skal blive væk. Det vil vi forsøge at opretholde, og det gør vi først først den pædagoigske vej, og hvis det ikke virker, kører vi bommen ned, siger LOOP Fitness' administrerende direktør, Brian Schneider til SE og HØR.

Rent teknisk kan fitness-kæden lukke for folks login, så de ikke kan tilgå de åbne centre. Det vil dog potentielt gå udover medlemmer, der ikke bør rammes, og det bliver svært at værne sig mod, at nogle muligvis vil snyde med deres adresser for at få adgang til centrene.

Tag restriktionerne med

Kort tid efter, meldingen om de udvidede restriktioner kom på et pressemøde mandag ført an af statsminister Mette Frederiksen, begyndte flere dog allerede at tænke kreativt.

Eksempel blev provins-restauranten Holms Restaurant i Middelfart Kommune kimet ned af folk særligt fra københavnsområdet, der ville bestille bord, skriver TV2.

Disse kommuner lukkes ned onsdag:

Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Halsnæs, Gribskov, Greve, Glostrup, Gladsaxe. Hørsholm, Ishøj,København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus.

Ifølge Brian Schneider har LOOP Fitness modtaget cirka ti opkald fra medlemmer i de berørte kommuner, der var interesseret i at høre, hvor de åbne fitnesscentre, der ikke lukker ned, ligger.

Også på Facebook har kæden set, at der bliver skrevet kække bemærkninger om, at man jo bare at rykke til en af de 60 andre kommuner.

Det sker, selvom direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, kom med en kraftig anbefaling på pressemødet:

- Bor man i en af de 38 kommuner, bør man tage sine restriktioner med sig, hvis man krydser til en af de 60 kommuner, som ikke er omfattet.

- Går man ud i en anden kommune, skal man gøre, som man ville gøre i sin bopælskommune, sagde han.

Vil afvise folk

Den administrerende direktør håber, at kædens medlemmer i de 38 kommuner holder sig væk fra centrene, og at de ikke bliver nødvendigt at stramme grebet.

- Vi håber, det bliver respekteret, så smitten ikke bliver spredt rundt, siger den administerende direktør.

- Så I kommer til at afvise folk i døren?

- Ellers nytter det jo slet ikke noget. Det er ikke en opfordring. Der er ikke adgang, siger han.

LOOP Fitness går i gang med et større stykke kommunikationsarbejde på tværs af deres platforme for at komme ud med budskabet om, at man ikke bare kan smutte til nabokommunen, hvis man selv bor i en af de 38 kommuner.

Budskabet kommer også til at stå klart og tydeligt i døren til centrene.

SE og HØR har også kontaktet Fitness World for at høre, om de har oplevet øget interesse for de centre, der stadig må holde åbne, efter de nye restriktioner træder i kraft. De er ikke vendt tilbage.

Sponsoreret indhold