Krimi7. januar 2021

Filmede forkert corona-afdeling: - Det er fuckning fusk

Hvidovre Hospitals direktør fortæller, at to mænd filmede den forkerte afdeling
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200320-120139-7_58mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix/Linda Kastrup

I Facebookgruppen 'Frihed til Folket' har der floreret en video fra Hvidovre Hospital.

I videoen kan man se og høre to mænd, der filmer en masse tomme gange og senge på det store hospital.

- Det er fucking fusk, det er. De mangler senge, siger de. Der er sgu ikke mangel på nogen sengepladser her.

- Her er helt tom her, mand, siger den ene mand i videoen, uden man kan se deres ansigter.

Ifølge de to mænd forsøger de at bevise, at der ikke er travlt på hospitalet på grund af coronavirus. De to mænd gik ind på hospitalet tirsdag aften.

I videoen, der er delt 200 gange, siger den ene mand, at de vil dokumentere, at der ikke er nogen der er syge med coronavirus efter statsminister Mette Frederiksens (S) pressemøde.

Men udover en 16 minutter lang video med en masse tomme gange og stuer, er der et stort problem med de to mænds mission.

- De er gået ind på ambulatorieetagen, hvor der om aftenen er stille, fordi vi har lukket meget aktivitet ned.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/videofrafrihedtilfolket.jpg
 Foto: Privatfoto

Billede fra videoen. Foto: Privat

- De har så filmet de tomme gange og nogle rene senge, der står parat til at modtage patienter, og så har de lavet en historie om, at vi er fulde af løgn, siger Birgitte Rav Degenkolv, der er direktør på hvidovre Hospital, i en pressemeddelelse.

De ambulatorier, der bliver filmet, bliver brugt i dagstimerne til at kontrollere patienter med sår, brud på knogler og andre skader.

Men der er ingen om aften, da man har flyttet en del af personalet over til corona-afdelingen på grund af mangel på personale.

Steen Andersen, ledende overlæge i Lungemedicinsk og Endokrinologisk Afdeling, genkender heller ikke det billede af tomme senge, som gruppen tegner.

- Vores sengeafsnit til COVID-patienter er stort set fuldt belagt.

- Vi får mange patienter bragt ind hver dag. Vores ambulante aktiviteter og planlagte operationer er udsat lige i øjeblikket. Det er en ekstraordinær situation, vi står i, siger den ledende overlæge i pressemeddelelsen.

Hvidovre Hospitals direktør er rystet over, at folk vil sprede misinformation om situation på hospitalet. Hun kalder det for en forvrængning af virkeligheden.

Ifølge TV 2 Lorry, der har talt med den ene af de to mænd, var de ikke klar over, at de var det forkerte sted på hospitalet. Og de står stadigvæk ved deres video.

Hvidovre Hospital ønsker ikke at politianmelde de to mænd.

Sponsoreret indhold