Krimi29. juni 2020

Fik smadret ferien: Druknede i myrer

En person har fået medhold i Pakkerejse-Ankenævnet, efter han har boet på et hotel fyldt med myrer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ants.jpg

Det kribler og krabler, når man læser Pakkerejse-Ankenævnets afgørelse i en sag om en rejse til Gran Canaria i marts 2019.

Klageren måtte dele værelse med en hel flok myrer - så mange, at han skiftede værelse tre gange under opholdet, som i alt kostede 16.185 kroner.

I løbet af de første dage bliver gæsterne rykket til et nyt værelse, men også her er den gal. Klageren skriver til rejsearrangøren, som ikke er tilkendegivet i afgørelsen.

"Da vi stod op, var der fyldt med dyr igen værre end sidste, og her har de sprøjtet, og det kan åbenbart heller ikke hjælpe. Min mening er, at her nede i hullet skal der en kraftig skadedyrsbehandling til. Lige nu er det ikke til menneskelig beboelse og vi føler virkelig, at vores ferie er ødelagt."

Udover myrerne, skulle gæsten også leve med lygten af myrebekæmpelsesspray. Noget, der gjorde, at de efter eget udsagn ikke kunne opholde sig på værelset i mange timer om dagen. I klagen skriver han.

'Vi kontaktede guiden derefter hver dag uden held indtil den 20. 3 hvor vi efter meget besvær blev flyttet til en ny lejlighed, der OGSÅ var sprøjtet. STADIG MYRE!!'

Flere myrer end man kunne forvente

Rejsearrangøren krøb dog til korset og indrømmede, at ja, måske var alt ikke i den skønneste orden. Derfor forsøgte de også at godtgøre klageren ved hjælp af 1500 kroner.

'Vi er meget kede af at I oplevede et nævneværdigt stort antal myrer på jeres værelse under ferien. Vore ansatte har bekræftet overfor os, at I havde flere myrer end der bør kunne forventes. I blev derfor tilbudt at få sprøjtet værelset med myregift, hvilket I takkede nej til.'

Men det var altså overhovedet ikke tilstrækkeligt.

Fik medhold

Pakkerejse-Ankenævnet gav som fornævnt klageren medhold i, at de 1500 kroner ikke var en tilstrækkelig godtgørelse.

Til gengæld blev det heller ikke til de 15.000 kroner, som klageren havde fremsat krav om. Afgørelsen lyder som følger:

'[Rejsearrangøren] skal inden 30 dage fra forkyndelsen af denne kendelse betale 5.000 kr. til klageren [Klageren] samt renter af 3.500 kr. fra den 19. august 2019 og af 1.500 kr. fra den 28. marts 2020. Kravet forrentes med en årlig rente svarende til Nationalbankens officielle udlånsrente pr. den 1. januar eller 1. juli det pågældende år med et tillæg på 8 %. Klagegebyret tilbagebetales ikke.'

Sponsoreret indhold