Krimi27. juli 2022

Fik melding om 200 sårede efter Field’s-skyderi

Hovedstadens Beredskab bestilte mandskab nok til at håndtere en ”massetilskadekomst”, viser rapport
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
 Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Politiet og beredskabet reagerede hurtigt, da en mand den 3. juli trådte ind i indkøbscenteret Field's, før han skød mod tilfældige personer, tog livet af tre mennesker og sårede syv.

Fra første skæbnesvangre og uhyggelige skud frem til anholdelsen af den 22-årige mand et lille stykke fra indgangen til Field's gik der omkring et kvarter.

Men selvom politi og redning var hurtigt fremme, nåede der naturligvis at opstå en stemning af ren panik og skræk i og omkring centeret - og tilsyneladende også på alarmcentralerne og hos beredskabet.

Mange var enten fanget i centeret eller i færd med at flygte for livet.

Store redningskræfter sendt afsted

En udrykningsrapport, som TV 2 har fået aktindsigt i, viser, at Hovedstadens Beredskab fik besked om, at op mod 200 personer var blevet såret.

Heri beskrives hændelsesforløbet som et kaotisk forløb, hvor både politi og redningsfolk frygtede det allerværste.

Dog var antallet af meldte sårede en del højere, end det var tilfældet - heldigvis. Det fremgår af rapporten, at denne melding blev modtaget af beredskabet på baggrund af rygter.

- Det er selvfølgelig en melding, som vi er nødt til at reagere kraftigt på, siger operationschefen i Hovedstadens Beredskab Tim Ole Simonsen til mediet.

- 200 tilskadekomne er ud fra danske forhold et meget stort antal. Det betyder, at vi sender store redningskræfter til stedet og også tilkalder assistance fra den statslige beredskabsstyrelse og naboberedskaber, fortsætter han.

Kort efter angrebet på Field's kom det frem, at der blev sendt intet mindre end 31 ambulancer afsted til Arne Jacobsens Allé på Amager, hvor centeret ligger.

Det store antal af udrykning kan også tilskrives meldingen om de op til 200 sårede, som gjorde, at man så sig nødsaget til at tilkalde assistance fra nabokommunerne.

Skyderiet i Field's kostede tre mennesker livet, mens syv blev alvorligt sårede.

Sponsoreret indhold