Krimi 8. oktober 2021

Fie Laursen forsøger at slippe for retssag

Influenceren, der for nylig annoncerede sin graviditet, har sendt en lægeerklæring til byretten
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fie Laursen forsøger at slippe for at skulle møde i retten.

Den 25-årige kendte influencer, der i øjeblikket er bosiddende i Marbella på den spanske solkyst, er tiltalt for at have brudt markedsføringsloven i flere tilfælde på sine sociale medier.

Ifølge politiet har hun ikke korrekt angivet, at der var tale om reklame.

Men nu forsøger den 25-årige kendte influencer at slippe for retssagen til november på grund af en for nylig opstået graviditet.

Det fortæller hun i en række stories på Instagram.

- Jeg har i dag været hos min læge og fået en lægeerklæring omkring min graviditet, og jeg har rigtig mange symptomer, og jeg har haft rigtig meget stress i mit liv, som er personligt, som jeg ikke vil snakke om, siger hun i en lang række stories.

Hvis man bortbliver fra en retssag, kan man blive anholdt af politiet og anbragt i fængsel ind til retssagen begynder.

Det sker der, hvis man udebliver fra en retssag

- Man har pligt til at møde i retten, hvis man er indkaldt. Du kan dog være så syg, at du ikke kan komme. Så har du en gyldig grund til ikke at komme på det pågældende tidspunkt.

- Du vil eventuelt blive bedt om at bevise, at du har været syg. Det gør du ved at få lavet en lægeattest. Det er vigtigt, at du ikke bare bliver væk fra retsmødet, selv om du mener, at du er for syg til at komme. Du skal hurtigst muligt give besked til den, som har indkaldt dig til retsmødet, eller til retten, hvis du bliver syg.

- Hvis du ikke kommer til retsmødet, og du ikke har givet besked, kan du bl.a. blive idømt en bøde. Du kan også risikere at blive hentet af politiet og eventuelt anbragt i arresten, indtil du kan blive afhørt i retten. Det er retten, der afgør, om du er for syg til at blive væk fra retten. Du vil som regel blive indkaldt til et nyt retsmøde, hvis du har haft en gyldig grund til at udeblive.

Kilde: Anklagemyndigheden.dk

Bange for at rejse

Fie Laursen er den tredje influencer, der er blevet hevet i retten af Forbrugerombudsmanden. Senest har Jackie Navarro fået en bøde på 10.000 kroner for at bryde loven.

Men Fie har ikke tænkt sig at dukke op.

- Men for at den her graviditet skal gå godt, og man ikke mister barnet, og man ikke har den her stress. Og jeg syntes heller ikke, at jeg skulle rejse med alt det her corona, når jeg er gravid.

- Jeg vil bare gerne være her i Spanien og være her til alle mine scanninger. Jeg har faktisk også en scanning, når den her retssag kører i Danmark, forklarer hun.

Ifølge den tidligere realitydeltager har hun nu sendt en lægeerklæring til sin forsvarsadvokat.

Justitsministeren Nick Hækkerup (S) har tidligere i år varslet, at kommer til at koste, hvis man udebliver fra retssager:

Justitsminister Nick Hækkerup præsenterede i februar en række nye initiativer, der skal medvirke til at nedbringe sagsbehandlingstiden i straffesager og sikre respekten for retsvæsenet. Initiativerne har særligt fokus på, at det skal have større konsekvenser, hvis tiltalte udebliver fra et retsmøde i en straffesag uden lovlig grund.

Det skader tilliden til retssystemet, og det koster dyrebare ressourcer, når sager skal omberammes og både dommere, nævninge, vidner, advokater og anklagere med kort varsel får aflyst deres retsmøder.

  1. - Et skærpet dokumentationskrav til tiltaltes udeblivelse fra retsmøder
  2. - Afvisning af tiltaltes anke ved tiltaltes udeblivelse
  3. - Øget adgang til afsigelse af udeblivelsesdomme og udeblivelseskendelser
  4. - Digital forkyndelse af udeblivelsesdomme
  5. - Flere digitale retsmøder
  6. - Færre sammenlægninger af straffesager skal forkorte sagsbehandlingstiden
  7. - Bedre ressourceanvendelse i forhold til brug af lægdommere
  8. - Nedsættelse af visse offentlige ydelser i tilfælde af tiltaltes udeblivelse

Kilde: Forsvarsministeriet

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Jesper Sunesen

Fie Laursen bor i Spanien med sin bror. Foto: Jesper Sunesen

- Jeg skal selvfølgelig ikke rejse lige nu fra Spanien, når jeg har det så dårligt og er så stresset og går og kaster op hele tiden, og der er corona. Det er det, som jeg krydser mine fingre for, at min advokat får det igennem til systemet og de forstår, at jeg skal i retten efter min graviditet.

Fie Laursens forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen oplyser til SE og HØR, at hun nægter sig skyldig.

Sponsoreret indhold