Krimi18. juni 2020

Ferien er reddet: Regeringen åbner for en lang række rejser

Nu bliver der lempet på rejsevejledningerne, så danskerne fra den 27. juni kan rejse til en lang række lande
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/depdest018708.jpg
 Foto: MEGA

Sommeren er muligvis alligevel ikke helt så aflyst som først antaget.

I hvert fald ikke for de danskere, der havde glædet sig til at pakke kufferten og suse afsted til varmere himmelstrøg.

Der oplyser udenrigsministeriet i en pressemeddelelse torsdag formiddag.

Efter i en lang periode at have haft indrejserestriktioner og frarådet alle ikke-nødvendige rejser, åbner Danmark nu yderligere op, lyder det fra ministeriet.

Så længe en række objektive kriterier er opfyldt. Eksempelvis drejer det sig udelukkende om lande, hvor smittetrykket er lavt.

Desuden arbejdes der på at udforme et kriterium om landenes testregimer. Lever landene op til kriterierne, åbnes grænserne for beboere i de omfattede land

- Jeg er glad for, at vi nu kan tage et væsentligt skridt mod normalisering og gøre det muligt for danskerne at rejse til flere lande i Europa. Vi står et væsentligt bedre sted i Danmark end vi havde turdet håbe på for bare kort tid siden. Derfor kan vi nu lempe rejsevejledningerne på en måde, som gør, at vi kan åbne op for det meste af Europa og gå fra orange til gul i rejsevejledningerne, siger udenrigsminister Jeppe Kofoed.

Den nye model vil træde i kraft lørdag den 27. juni, og der fastlægges en liste over åbne- og karantænelande den 25. juni.

Dog oplyser justitsminister Nick Hækkerup, at det stadig vil være med undtagelse af Sverige og Portugal.

Ud fra de valgte kriterier kan det dog allerede nu fastslås, at langt de fleste lande i EU- og Schengenområdet samt Storbritannien vil blive åbnet.

"For at være ”åbent” skal et land have under 20 smittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Når et land først er åbent, vil det kritiske niveau for, hvornår et land ændrer status til ”karantæneland” være ved 30 smittede pr. 100.000 indbyggere. Det gøres for at undgå at åbne og lukke på grund af mindre udsving fra uge til uge," skriver udenrigsministeriet.

Samtidig lempes kravet om 6-dages-overnatninger fra turister i regionerne Slesvig-Holsten eller Skåne, Halland eller Blekinge.

Sponsoreret indhold