Krimi11. december 2020

Fem mænd dømt: Angreb betjente ved kendt restaurant

Da politiet havde anholdt en person, udløste det en regn af flasker og glas rettet mod betjentene
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-97651.jpg
 Foto: Thomas S. Laursen

Fem mænd er nu idømt fængselsstraf efter en dramatisk aften, som udspillede sig ude foran restaurant Pluto i juli måned.

De fem mænd er blevet idømt mellem et år og et årog to måneders fængsel for at have angrebet tre politibetjente på restauranten, som ligger på Borgergade i Indre København. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- At angribe politiet under en anholdelse er helt uacceptabelt, og jeg er meget tilfreds med, at det er blevet understreget med denne dom, udtaler senioranklager Tanja Søderlund i pressemeddelelsen.

Hændelsen fandt sted 18. juli, og mændene var tiltalt for en række lovbrud den aften: grov vold og forsøg på grov vold mod polititjenestemænd, for at befri en anholdt og for forstyrrelse af den offentlige orden.

Konfrontationen mellem mændene og betjentene skete, da politiet havde anholdt en person, hvilket fik en gruppe personer til at kaste glas og flasker mod betjentene.

Det gjorde, at den anholdte person lykkedes at flygte.

Ekstra Bladet har tidligere skrevet, at der var tale om en gruppe på op mod 25 personer, og at politiet var nødsaget til at anvende tåregas og trække deres pistoler. Der blev dog ikke affyret nogen skud.

De dømte har udbedt sig betænkgningstid i forhold til at eventuelt anke dommen.

Sponsoreret indhold